Duftende risotto med laks og fennikel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Duftende risotto med laks og fennikel

En eller annen gang i min barndom spiste jeg en varmrøkt pepperlaks som satte så dype spor at jeg fremdeles, snart 25 år senere, kan fremkalle den ekstatiske følelsen som umiddelbart oppsto. Min erfaring er at du nå for tida skal lete lenge og godt for å finne både røykalaks og varmrøkt laks som er av samme kvalitet som barndommens, så når du er så heldig at du kommer over god bearbeidet laks, må du for all del kjøpe inn. Så kan du jo lage denne deilige risottoen.

Fennikel er av en merkelig grunn ganske lite brukt i det norske kjøkken. Den fortjener en mye større plass! Veldig god og passer perfekt til fisk. Jeg har flere andre gode fiskeoppskrifter med fennikel også. De får jeg komme tilbake til.

Duftende risotto med laks og fennikel

Dette trenger du for å lage risotto med laks og fennikel til 4 personer
4 fedd hvitløk
1/2 chili
2 fennikel
3 ss olivenolje
4 dl risottoris (arborio)
2 dl hvitvin
ca. 1 l grønnsaksbuljong
ca. 250 g varmrøkt pepperlaks
Finhakk hvitløken og chilien, skjær fennikelen i båter og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. Ta vare på de grønne tuppene på fennikelen for å drysse over risottoen til slutt. La det surre på ganske svak varme i 4–5 minutter. Ha i risottorisen og la den surre i kasserollen i 1-2 minutter, til du ser den blir blank. Rør hele tiden slik at den ikke blir brent. Ha i hvitvin og rør godt mens den fordamper. I en annen kasserolle koker du opp grønnsakbuljongen og lar den være på kokepunktet hele tida.

Når vinen har fordampet, heller du i ca. 2 dl av buljongen og rører videre. Når den har kokt inn, har du i nye 2 desiliter. Slik fortsetter du til all væsken er kokt inn. Det er viktig at du rører hele tida. Det er da risen får den rette konsistensen. Du ser på pakningen hvor lenge risen skal koke, 17–20 minutter er vanlig. Blir det for lite væske, tilsetter du litt mer. En god risotto skal være saftig og fremdeles ha litt væske igjen.

Akkurat når risottoen er ferdig, bryter du forsiktig laksen opp i mindre biter og blander inn i den. Rør rundt en gang, vent i 30 sekunder – slik at laksen blir varm – dryss over fennikeltoppene, og server risottoen umiddelbart.

Duftende risotto med laks og fennikel

 

 

3 kommentarer til “Duftende risotto med laks og fennikel”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon