Jeg bare elsker å servere lekker, lettvint og knallgod mat! Og hvem gjør vel ikke det? Mat som frister sansene lenge før den faktisk blir spist, gjennom både lukten og utseende!

Svart ris ser så dramatisk ut, synes jeg. På en bra måte, altså. Smaken er ikke spesielt dramatisk, den minner ganske mye om brun ris i både smak og konsistens. Denne er fra det thailandske merket Blue Elephant som nå også har kommet til Norge. Du finner det i MENY-butikkene rundt i landet.

Hvis du har lyst til å lese mer om produktene fra Blue Elephant, finner du det her!

Her bruker jeg den svarte risen i en rissalat, som jeg smaksetter med paprika, vårløk og mango i tillegg til limesaft, fiskesaus (som også kommer fra Blue Elephant) og flytende honning. Og det blir så gode smaker sammen! Og så steker jeg ørret på min favorittmåte – med skinnet på!

laks-med-thailandske-smaker

Oppskrift på svart thailandsk rissalat med stekt ørret
til 4 personer

250 g Blue Elephant svart ris
4 ½ dl vann
½ ts salt
1 rød paprika
3 vårløk
1 mango
saft av 1 lime
3 ss Blue Elephant fiskesaus
2 ss Blue Elephant soyasaus
2 ss flytende honning
nykvernet pepper
½ potte fersk koriander

600 g ørret, gjerne med skinn
1 ts flaksalt
2 ss olje til steking

Kok opp vannet til risen. Tilsett risen og saltet og la det koke opp igjen. Legg på lokk og la det akkurat småkoke i ca. 25 minutter til risen er ferdigkokt.

Del paprikaen i små terninger og vårløken i ringer. Skrell mangoen og skjær den i terninger også. Legg det til side.

I en bolle rører du sammen limesaften, fiskesausen, soyasausen, honningen og pepperen. Hakk opp korianderen.

Når risen er ferdig, heller du over sausen, og blander i både den og de oppskårne grønnsakene og korianderen. Fordel det utover på et serveringsfat.

Tørk av fisken på skinnsiden. Dryss over salt på begge sider. Varm oljen i en stekepanne og stek fisken, med skinnsiden ned, i  ca. 5 minutter på litt over medium varme. Sjekk en gang eller to for å forsikre deg om at skinnet ikke blir brent. Skru varmen litt ned og vend fisken. La den steke ferdig på ca. 3 minutter.

laks-og-ris-med-gronnsakerlaks-med-svart-ris-og-gronnsaker-5laks-med-svart-ris-og-gronnsakerlaks-med-svart-ris-og-gronnsaker-2

 

 

Dette blogginnlegget har jeg skrevet i samarbeid med Oluf Lorentzen, som importerer Blue Elephant. 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *