I dag skal jeg slå et slag både for å ta et røsk i kjøleskapet og bruke av de grønnsakene som finnes der (hvis du er som gjennomsnittsnordmannen og har grønnsaker liggende i nederste skuff i kjøleskapet), og for å lage en god fiskemiddag som det er store sjanser for at hele familien kommer til å elske! For dette er nemlig en LETT-Å-LIKE-MIDDAG!

Var ikke det et fint navn? Kjapp og enkel å lage er den også.

Ettersom jeg råder deg til å raide kjøleskapet før du setter i gang med matlagingen, er det jo store sjanser for at du ikke har akkurat de samme grønnsakene som jeg bruker her, så bruk oppskriften min som en inspirasjon, og ikke en fiks ferdig fasit.

Jeg bruker ikke mange ferdigprodukter hjemme når jeg lager mat, men woksauser, det synes jeg er kjekt å ha liggende på lur til alle disse hverdagsmiddagene som skal lages. Blue Dragon har en mengde ulike woksauser i disse små posene, så kjøp med deg litt forskjellig og test ut for å finne dine favoritter!

Laksewok til hele familien

til 4 personer

250 g risnudler
2 gulrøtter
½ purre
1/3 hodekål (½ hvis hodekålen er stor)
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
150 g sukkererter
500 g laks
2-3 ss olje til steking
2 pakker Blue Dragon woksaus – her bruker jeg den med sitrongress og chili
smak til med Kikkoman soyasaus
nykvernet pepper

Ha risnudlene i en bolle og hell over lunkent vann, ca. 37 grader. Jeg bruker å koke opp litt vann og så helle i resten med kaldt vann, og la nudlene ligge der til de skal i woken.

Skrell gulrøttene og del dem i ca. 6 cm lange biter. Skjær dem så i tynne skiver og så i staver. Vask purren godt og del den også i like lange biter og så i staver. Purren og rødløken skjærer du i tynne strimler og hvitløken finhakker du. Paprikaen har skjærer du i staver og sukkerertene deler du i to på langs.

Til slutt deler du laksen i terninger på ca. 3 x 3 cm.

Ha 1 ss av oljen i en stekepanne med høye kanter eller en wokpanne og ha i fisketerningene. Stek dem på middels varme i noen minutter, til de er gjennomstekte eller så stekte som du ønsker å ha dem. Ha over ca. halvparten av den ene woksausposen og bland det med fisken det siste stekeminuttet. Ta fisken ut av pannen og legg på et fat.

Ha resten av oljen i pannen og ha i alle grønnsakene du har delt opp. La dem surre på litt over middels varme i 6-8 minutter til de begynner å bli passe myke. De skal gjerne ha litt hold i seg fremdeles.

Ha i resten av woksausen og bland den inn. Så heller du ut vannet fra nudlene og rører nudlene inn i woken. Jeg lærte tilberede nudlene som dette da jeg var i Bangkok og besøkte en av fabrikkene til Blue Dragon, og det er genialt, for da slipper man at nudlene klistrer seg sammen og blir vanskelige å blande sammen med resten av ingrediensene.

Smak til woken med soyasaus og evt. litt pepper for å få den passe sterk.

Rør fiskebitene forsiktig inn i woken, så er det klart for servering!

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Haugen-Gruppen!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *