Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

I 2015 var jeg så utrolig heldig at jeg fikk være med Blue Dragon på tur til Bangkok. Og i løpet av tre lange, hektiske dager rakk jeg både å være på et fantastisk thaimatkurs, besøke Floating Market Dunmoen Saduak, Night Market i Bangkok, spise ekte thai street food og jeg fikk besøke to ulike fabrikker som lager produkter for Blue Dragon. Den ene fabrikken lager Sweet chili saus og kokosmelk mens den andre lager rød og grønn chili paste.

Min erfaring med thaimat – og her kan jeg definitivt ikke skryte av å være utlært – er at du kan komme langt med noen utvalgte produkter for å få den rette thaismaken. Dette har jeg derfor bestandig i kjøkkenskapet eller kjøleskapet hjemme: Kokosmelk, fiskesaus (lukter litt suspekt, men gir en veldig god smak til maten) og rød- og grønn chilipaste.

Når dette er i hus, har jeg grunnsmakene for veldig mye av thaimaten jeg lager hjemme. Så kan jeg spe på med alt mulig annet.

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

 

Det jeg synes var ekstra moro med de to fabrikkbesøkene var å se at de var fylt opp av gode råvarer og veldig mange pliktoppfyllende arbeidere. Ikke at jeg kunne sjekke at alle gjorde jobben sin akkurat som de skulle, men de så iallfall veldig dedikerte ut.

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

Sjekk ut de haugene med ferske sitrongress! I disse rommene luktet det helt fantastisk!

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!Og i dette rommet luktet det veldig sterkt!

Det var chilisesong da vi var i Thailand, så store mengder med chili gikk gjennom fabrikken hver dag. Her kan du tro øynene rant! Til og med thailenderne som var med oss, nøys når de kom inn i dette rommet.

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

Før vi slapp inn i den ene fabrikken, kom det ei dame og sjekket blodtrykket vårt og vi fikk på oss fult utstyr! Øverst til høyre på bildet over her, sorterer de kokoskjøtt samtidig som det vaskes. Så males det opp, blandes med vann og siles. Det er vannmengden som avgjør hvilken fettprosent den ferdige kokosmelken får.

Nederst på bildet står de og sorterer hvitløkfedd. Og her snakker vi store mengder med hvitløkfedd!

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

Her er det lunsjtid for arbeiderne på den ene fabrikken.

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

Her fikk vi også demonstrert masse forskjellige retter lagd med kokosmelk, curry pastene og vårrullarkene som de lager.

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

Friske vårruller som dette, er etter min mening helt perfekt sommermat! Rispapirarket legges i bløt i lunket vann i noen få sekunder før det fylles med de godsakene du ønkser og rulles sammen til en vårrull. I disse er det salat, gulrotstrimler og tofu. Hun lagde også noen med kokte kongereker.

Sånn får du smaken av Thailand hjemme!

Og, kanskje den aller største klassikeren – iallfall når vi snakker thaimat her hjemme – friterte vårruller! Elsker det!

Klikk deg inn til oppskrift på knallgode vårruller her!

Les mer om turen min til Bangkok her og her!

 

 

Sponset tur. Jeg har vært på tur til Bangkok med Blue Dragon. 

 

4 kommentarer til “Sånn får du smaken av Thailand hjemme!”

    • Du kan bruke denne, Hanne! Jeg skal legge inn link til disse inne i saken også. Takk for at du minte meg på det 🙂

  1. Enn kan nesten merke på smaken at du har vært på matkurs i Thailand. De er vidunderlige 👍 😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon