Lag karamellpudding i dampovn!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lag karamellpudding i dampovn!

Betalt blogginnlegg

Har du dampovn eller kombidamper er den suveren å bruke når du skal lage ulike puddinger, som for eksempel karamellpudding eller creme brulee. Det har jeg gjort her.

Vanligvis bruker man jo vannbad når man steker puddinger som dette, men du trenger altså ikke å balansere med deg en langpanne halvfull av vann lenger dersom du har dampovn. Da setter du bare forma med puddingen som skal stekes på et stekebrett og setter på dampen. Husk bare at du må dekke forma med plastfolie. Hvis ikke blir det fullstendig mislykket.

Lag karamellpudding i dampovn!

Se film om hvordan jeg gjør det her:

Dette trenger du til en karamellpudding på 1 1/2 liter
1 vaniljestang
6 dl h-melk
3 dl kremfløte
225 g sukker
6 egg

Sett stekeovnen på 100 grader. Finn fram en brødform eller annen ildfast form på ca. 1 1/2 liter.

Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stangen i en kasserolle sammen med melk, fløte og 100 gram av sukkeret. Kok opp og sett den så til avkjøling.

Ha resten av sukkeret i en stekepanne og varm det opp på svak varme til det blir flytende karamell. Pass på at det ikke brenner seg! Det skjer lett når sukkeret først begynner å smelte. Hell den flytende karamellen over i brødforma og rull litt på den slik at hele bunnen blir dekt av karamellen.

Pisk eggene lett sammen i en bolle. Når melk- og fløteblandingen er romtemperert, heller du eggene oppi og rører det sammen. Sil det så over i brødformen.

Har du dampovn, dekker du nå brødforma med plastfolie før du setter den på en stekeplate i ovnen. Fyll på vann i dampovnen og sett den på 90 grader full damp. Stek karamellpuddingen i 2 timer. Sjekk etter for å se om den er passe i konsistensen. (Du ser i filmen hvordan den er da.)

Med vanlig stekeovn setter du brødforma i en langpanne og heller vann opp til 1/3 av forma. Stek karamellpuddingen i ca. 2 timer.

Ta ut formen og la den avkjøles før du setter den i kjøleskapet til dagen etter. Skjær langs kanten med en spiss kniv før du hvelver puddingen over på et serveringsfat.

Lag karamellpudding i dampovn!

Pisk gjerne krem og server til. Her har jeg også hakket opp noen pistasjnøtter og drysset over til slutt.

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Electrolux. 

8 kommentarer til “Lag karamellpudding i dampovn!”

  • Hei TorE. Denne er laget med damp og da må man ha plastfolie over selve puddingen. Hvis ikke blir selve puddingen også full av vann. Steker du karamellpuddingen på vanlig måte, trenger du ikke å ha plastfolie over.

 1. Hei og takk for tips.
  Når vi siler blandingen med vaniljestangfrøene; forventes det at alt av frø (svarte prikker) skal forsvinne?
  Noen mener at det ikke gjør noe; det viser at puddingen er hjemmelaget. Hva mener du/ dere?

  • Jeg vil veldig gjerne ha med vaniljefrøene i den ferdige karamellpuddingen, og i andre ting hvor jeg bruker vaniljefrø. Ser skikkelig lekkert ut!

 2. Hei.

  Det så veldig praktisk ut å tilberede puddingen i dampovn, men jeg har ikke klart å finne plastfolie som er godkjent for ovn og temperaturer over 80 grader. Hvor kjøper du dette?

 3. Hei!

  Hvis jeg vil eksperimentere litt med dampovnen, f.eks. ved å senke temperaturen noen grader (unngå blæredannelse)- hvor mye bør jeg forlenge steketiden?

  Ved 90 grader f.eks. Hva blir forventet steketid?
  85 grader?
  80 grader?

  • Hei Gunnar. Det vet jeg dessverre ikke. Du får nesten bare prøve deg litt frem og ta tiden. Karamellpuddingen skal ha en ganske så fast overside og skal være «voblete» i konsistensen når du tar den ut. Lykke til med testingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon