Yoghurtpanna cotta med bringebærsaus og blåbær
Det er lov å komme med ønsker på bloggen, og dette fikk jeg fra Kristine for noen dager siden. Hun husket oppskriften fra min gamle hjemmeside. Den blir herved overført til Fru Timian: frisk og deilig panna cotta lagd med yoghurt, bringebærsaus og blåbær til pynt.
Dette trenger du til 10 ganske små porsjoner
4 plater gelatin
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
3 dl helmelk
100 g sukker
150 g gresk yoghurt
Bringebærsaus
500 g bringebær – du kan bruke frosne også
150 g sukker
1 ss balsamico
1 ss potetmel
2 ss vann
blåbær til pynt
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter til de blir helt myke. I mellomtiden deler du opp vaniljestangen i to på langs og skraper ut frøene. Ha både frøene og stangen i en kasserolle sammen med fløte, melk og sukker og la det hele koke opp. Ta kjelen av platen. Ta opp gelatinplatene opp av bollen og klem ut vannet. Rør inn èn og èn plate i melkeblandingen. La den stå slik til den blir avkjølt.
Sil blandingen over i en bolle slik at du er sikker på at det ikke blir med noen klumper i den ferdige panna cottaen. Rør og pisk inn yoghurten. Her bruker jeg gresk yoghurt, eller matyoghurt.
Fordel røren i små former. Her har jeg brukt muffinsformer i silicon. Sett formene i kjøleskapet over natta.
Bringebærsausen
Ha bringebærene og sukkeret i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i 3 minuntter. Ha i balsamicoen. Sil sausen over i en ny kasserolle. Kok den opp igjen. Rør ut potetmelet i vannet og tilsett først 1 ss av blandingen for å se om sausen blir passe tykk. Ha i nok jevning til at sausen blir forholdsvis tykk, men fremdeles godt flytende. Avkjøl sausen til den blir lunken.
Når du skal hvelve panna cottaen over på et serveringsfat, dypper du først forma i varmt vann i 10-15 sekunder, da løsner det bedre. Fordel sausen rundt og pynt med blåbær.
[…] Dessert – Panna cotta med bringebærsaus og hele blåbær […]
[…] Dessert – Yoghurtpanna cotta med bringebær og blåbær […]