Deilige friterte vårruller!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Deilige friterte vårruller!

Kan du tenke deg noe bedre enn en rykende varm, helt sprø vårrull fullt opp av alskens godsaker? Jeg kan knapt nok! Det er utrolig godt med skikkelig gode vårruller. For det må de være. Ikke noe tull. Og ikke noe sammensurium av en grøt inni som det ofte er i ferdigkjøpte vårruller fra frysedisken i butikken. De jeg har smakt derifra er så godt som uspiselige, spør du meg.

Vårruller kan fylles med mange friske godsaker. Her er det massevis av grønnsaker og glassnudler som får plass. Denne versjonen er vegetarisk. Vil du ha med kjøttdeigfyll, finner du oppskrift på det her.

Noen ganger pensler jeg vårrullene med olje og steker dem i stekeovnen. Det er litt enklere og det sparer midjen for litt ekstra fett. Det er imidlertid ikke til å underslå at den originale versjonen med fritering er aller best. Det er det jeg gjør her.

Ikke kjøp dyr og dårlig friteringsolje til friteringen av vårrullene. Solsikkeolje er både mye billigere og bedre enn de oljene som er merket friteringsolje.

Porsjonsberegning på vårruller er bestandig en skummel affære, for de fleste har en tendens til å spise mange når de får servert ultralette, sprø vårruller! Jeg tipper 11-åringen her i huset gladelig spiser 10 stykker på rappen!

PS! Vil du ha dem vegetariske, kutter du ut fiskesausen.

Deilige friterte vårruller!

Dette trenger du for å lage 30 vårruller
30 vårrullark, 21 x 21 cm
150 g glassnudler
1 ½ ts salt
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
1 cm fersk ingefær
1 rød chili
3 vårløk
1 sitrongress
½ hodekål
2 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 ss fiskesaus (nam pla)
1 ss hvetemel og 3–4 ss vann til ”lim”
1 l solsikkeolje eller annen nøytral olje til fritering

Deilige friterte vårruller!

(Oppskriftene på resten du ser på bildet her, kommer!)

Legg pakken med vårrullark til tining.

Legg glassnudlene og 1 ts salt i en bolle og slå nok kokende  vann over til det dekker. La det ligge slik til nudlene er myke. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av. Legg dem utover på et fat slik at de avkjøles raskt.

Skrell gulrøttene og del dem i helt tynne staver. Skrell hvitløk og ingefær og finhakk både dem og chilien. Du kan gjerne ha med frøene på chilien. Vårløken skjærer du i tynne ringer. Fjern det ytterste laget på sitrongresset før du finhakker den nedre delen av gresset. Hodekålen skjærer du i tynne strimler.

Varm oljen i en wokpanne eller stor stekepanne og ha i alle varene du har delt opp, unntatt hodekålen. La det surre på medium varme i ca. 5 minutter til det dufter deilig og gulrøttene er forholdsvis mye. Ha i hodekålen og fiskesausen og la det surre videre i 2–3 minutter. Smak til med litt mer salt. Har du ikke fiskesaus, bruker du tilsvarende mengde soyasaus.

Rør sammen hvetemelet og vannet i en liten bolle. Blandingen skal være som en tykk grøt.

Vårrullark sprekker lett dersom de tørker, så legg et kjøkkenhåndkle over arkene når de er tint og tatt ut av pakken. Så, er du er uerfaren vårrullruller, lager du én og én vårrull. Øk antallet etter hvert som hastigheten på rullingen øker.

Legg et ark foran deg med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje med fyll som en pølse litt nærmere deg enn midten av arken. Brett spissen du har nærmest deg over fyllet og press arket inn mot fyllet, akkurat som om du hadde rullet en sigarett. Rull rundt en gang, brett inn sidekantene og rull en halv gang til før du bretter inn litt til og ruller ferdig. Bruk fingertuppen og smør på litt av melblandingen på tuppen slik at du får limt vårrullen sammen. Legg den ferdigrullede vårrullen på et fat og dekk den med et fuktig klede. Gjenta med resten.

Du finner bilder av fremgangsmåten for rulling av vårruller her!

Varm oljen til fritering i en wokpanne eller kasserolle. Har du et sukkertermometer, bruker du det nå. Oljen skal være rundt 190 grader. Uten termometer vet du at oljen er varm nok når det freser godt når du putter i en brødbit.

Friter 3–6 vårruller på en gang (avhengig av hva du friterer i) til de er gyllenbrune. Legg dem over på tørkepapir slik at fettet får rent av.

Vårrullene kan varmes opp igjen på 200 grader i stekeovnen.

Serveres med sursøt chilisaus.

Deilige friterte vårruller!

17 kommentarer til “Deilige friterte vårruller!”

 1. Mmm! skal lage disse i morgen 🙂 Forresten skriver du at vårrullene er vegetariske, men fiskesausen er ikke vegetarisk, bytter den ut med soya saus og satser på at det går fint hehe 😀

 2. Kor lenge kan dei ferdige vårrullane oppbevarast før dei kan varmast opp igjen? Erfaringa mi er at dei blir fort mjuke når dei ligg i kjøleskapet, men eg antar at dei blir sprø igjen sidan du skriv at ein kan varmast igjen?

  • Hei Bente!
   Ja, de blir fort slappe når de ligger i kjøeskapet, men du kan få dem ganske sprø i stekeovnen igjen, men det blir jo ikke helt det samme som når de er nystekte. Lager jeg for mye, bruker jeg å fryse dem ned før jeg friterer dem 🙂

 3. Hei, vet dette er en «gammel» oppskrift, men tenkte å si ifra at denne er teknisk sett ikke vegetarisk hvis du bruker fiskesaus (nam pla).
  Denne oppskriften passer for pescitarianene (spiser ikke kjøtt, men fisk), men ikke for vegetarianere som unngår all type kjøtt (inkl. fisk).

  • Hei Hege!
   Det går veldig fint å fryse dem ned før fritering, og så bare tine og fritere før servering. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon