Supper er og blir en stor middagsfavoritt hos meg! Det er noe med denne slurpingen, smakene og lettheten i maten som jeg er særdeles svak for.

Grønnsakssuppe er en stadig tilbakevendende yndling! Spiser den gjerne sammen med en skive godt brød. Da snakker vi snadder på høyt nivå!

Oppskrift på lettvint og rask grønnsakssuppe
til 4 personer

4 gulrøtter
4 poteter
½ kålrot
2 løk
1 ½ liter vann
2 buljongterninger eller tilsvarende mengde fond
1 boks, 380 g, bønnemiks
litt flaksalt og nykvernet pepper
ca. 40 g kaldt smør
3-4 grener timian

Skrell grønnsakene og del dem i terninger. Grovhakk løken. Ha dette i en kasserolle sammen med vannet og buljongen/fonden og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.

Skyll bønnene i kaldt vann før du har dem i kasserollen og lar dem være med på et oppkok slik at de også blir varme. Smak til med salt og pepper. Hvor mye du må bruke, avhenger av buljongen/fonden du bruker.

Ta suppen av varmen. Del smøret i små terninger og rør det inn.

Hell suppen over i suppeskåler og dryss timian over ved servering.

lettvint grønnsakssuppe

God middag!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Herlig suppe! Passer til hele familien. Tok i tillegg litt pølser i, i og med at barna liker det så godt. Flott blogg, forresten! Oppdaget den nettopp:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *