Supper er og blir en stor middagsfavoritt hos meg! Det er noe med denne slurpingen, smakene og lettheten i maten som jeg er særdeles svak for.

Grønnsakssuppe er en stadig tilbakevendende yndling! Spiser den gjerne sammen med en skive godt brød. Da snakker vi snadder på høyt nivå!

For å gjøre suppen ekstra god, og gi den en smak som om den har blitt kokt på skikkelig god kraft, rører jeg inn en klatt med smør rett før servering. Se i beskrivelsen lenger ned.

Oppskrift på lettvint og rask grønnsakssuppe
til 4 personer

4 gulrøtter
4 poteter
½ kålrot
2 løk
1 ½ liter vann
2 buljongterninger eller tilsvarende mengde fond
1 boks, 380 g, bønnemiks
litt flaksalt og nykvernet pepper
ca. 40 g kaldt smør
3-4 grener timian

Skrell grønnsakene og del dem i terninger. Grovhakk løken. Ha dette i en kasserolle sammen med vannet og buljongen/fonden og kok opp. La det småkoke til grønnsakene er møre, ca. 15 minutter.

Skyll bønnene i kaldt vann før du har dem i kasserollen og lar dem være med på et oppkok slik at de også blir varme. Smak til med salt og pepper. Hvor mye du må bruke, avhenger av buljongen/fonden du bruker.

Ta suppen av varmen. Del smøret i små terninger og rør det inn.

Hell suppen over i suppeskåler og dryss timian over ved servering.

lettvint grønnsakssuppe

God middag!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Herlig suppe! Passer til hele familien. Tok i tillegg litt pølser i, i og med at barna liker det så godt. Flott blogg, forresten! Oppdaget den nettopp:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *