Den beste tomatsuppa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Den beste tomatsuppa

Hjemmelagd tomatsuppe er supergodt, superenkelt, supersunt og skikkelig billig mat! En vinner med andre ord. Mens ungene var mindre, kunne det til tider være en  utfordring å få dem til å skjønne at posevarianten – som var en fast følgesvenn både i barnehagen og på SFO – ikke var den eneste saliggjørende tomatsuppa. Heldigvis utvikler smaksløkene seg så lenge som vi tørr å prøve nye smaker. (Det gjelder for både store og små).

Tomatsuppa blir best hvis den får lov til å småkoke i en halvtime – da kommer det nemlig fram med sødmesmak fra tomatene  – men det er definitivt ingen krise om den bare koker i 15.

Server den gjerne med kokte egg. Og eventuelt med kokt makaroni, hvis du vil ha den litt mer mettende.

Den beste tomatsuppa

Dette trenger du for å lage tomatsuppe med kokt egg til 4 personer
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
1/2 ts gurkemeie
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 bokser, á 4 dl, most hermetisk tomat
5-10 dråper worcestershiresaus (kan utelates)
1 ts sukker
vann
4 egg

Grovhakk sjalottløken og hvitløken og ha det i en kasserole smamen med olivenoljen, oregano, gurkemeie, salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken blir blank. Ha i bokstomatene. Det spiller ingen rolle om du bruker helt moste eller halvveis moste tomater. Kok opp og la det småkoke i ca. 30 minutter (hvis du har tid – hvis ikke koker du i 10-15 minutter). Tilsett worcestershiresaus og sukker og smak til med salt og pepper.

Mos suppa med en stavmikser eller mos den i en blender eller food processor. Hell den så tilbake i kasserollen igjen og tilsett nok vann til at den får en passe konsistens.

Mens suppa koker, koker du eggene. Jeg legger bestandig eggene i kasserollen sammen med kaldt vann og så koker opp. For nesten hardkokte egg, som jeg synes passer perfekt til tomatsuppe, lar jeg eggene koke i 7 minutter. Hell over nok kaldt vann til å stoppe kokeprosessen før du skreller eggene, deler dem og serverer sammen med suppa.

Lyst til å få perfekte bløtkokte egg til frokost? Les her!

Den beste tomatsuppa

God middag!

 

 

3 kommentarer til “Den beste tomatsuppa”

  1. Tenkte bare å si at hvis noen har problemer med å renske kokte egg så har jeg et superråd. Når eggene er kokt legger jeg dem under rennende kaldt vann og kaker sprekker i skallet, da kommer kaldvannet under skallet og etter et par min er det bare å kle av skallet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon