Linsesuppe er, etter min mening, en helt genial oppfinnelse! Det er kjempegodt! Skikkelig sunt! Og det er billig å lage! Det er derfor perfekt å lage både når man vil ha en god middag til seg selv og gjengen rundt seg, og når man skal ha mange på mat og vil servere noe som både er enkelt og godt, og som ikke tar knekken på lommeboka.

Om du ikke finner tørkede linser i lokalbutikken, så sørg for å kjøpe inn en stor pose eller to neste gang du er i en velassortert dagligvarebutikk eller innvandrerbutikk. De bruker bestandig å ha et bra utvalg.

Linsesuppe med løk og persille

til 4 personer

2 løk
3 fedd hvitløk
½-1 rød chili
½-1 chilihflakes (valgfritt)
3 ss olvenolje
2 ts spisskummen
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
300 g røde linser
2 buljongterninger eller tilsvarende mengde løs buljong/fond
2 ¼ l vann
50 g ris (vanlig middagsris)
½ potte persille

Finhakk løken, hvitløkfeddene og chilien og ha i en kjele sammen med olivenoljen, spisskummen, salt og pepper. La det surre på medium varme i 4-5 minutter, til løken har blitt blank og myk. Hvis du vil ha litt mer sting i suppen, kan du også tilsette chiliflakes samtidig med resten av krydderet, eller du kan tilsette det når suppen har kokt en stund og du har fått smakt deg frem.

Mens det steker, vasker du linsene i kaldt vann. Så har du dem i kjelen, smuldrer i buljongterningene og heller i vannet. Kok opp og la det småkoke i 15 minutter. Rør rundt av og til.

Ha i risen og la det koke videre i 15-20 minutter, til både risen og linsene er møre. Smak til med salt og pepper.

Hakk opp persillen og rør inn i suppen like før servering.

God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *