11-åringen i huset kunne nok spist vårruller som dette tre dager i uka hele året rundt. Han simpelthen elsker det og jeg må bestandig steke opp flere enn vi faktisk spiser til middag, slik at han kan få dem med seg som skolemat dagen etter. Når jeg har tid, bruker jeg dessuten å lage minst dobbel porsjon også. Så fryser jeg ned – før jeg steker dem – de som vi ikke skal spise der og da (eller ha som skolemat dagen etterpå)

På vanlige hverdager pensler jeg bare rullene med litt olje og steker dem i stekeovnen, som jeg har gjort her. Det skal imidlertid ikke underslås at de blir ekstra gode når de friteres, så når det skal være skikkelig kalas, får de godgjøre seg i solsikkeolje.

Klikk deg inn til oppskriften på FRITERTE VÅRRULLER her!

Sprø vårruller

Dette trenger du til 4 personer
500 g kyllingkjøttdeig
ca. 3 ss solsikkeolje
4 cm fersk ingefær
4–5 fedd hvitløk
1 rød chili
2 stilker selleri
3 sjalottløk
2 vårløk
3 gulrøtter
1/4 kinakål eller 1 hjertesalat
1 1/2 ss ketjap manis
1 ss soyasaus
1 ss fiskesaus
2 ss østerssaus
litt salt
nykvernet pepper
15–20 vårrullark
3 ss hvetemel
3 ss vann

ris og chilisaus til servering

Sprø vårruller     Sprø vårruller

Brun kjøttdeigen på sterk varme i en stekepanne eller wokpanne sammen med 1 ss solsikkeolje. I mellomtiden skreller og finhakker du ingefær, hvitløk, chili og selleri. Sjalottløken og vårløken skjærer du i tynne ringer. Skjær gulrøttene i helt tynne staver og salaten/kålen i strimler.

Sprø vårruller

Ha alt dette oppi panna sammen med kjøttdeigen. Ha i alt krydderet. Rør rundt og la det koke sammen i noen minutter til alle sausene har kokt inn.

Sprø vårruller     Sprø vårruller

Kjøttblandingen skal være ganske tørr før du ruller den inn i arkene. Tin opp vårrullarkene. Legg dem under et kjøkkenklede slik at de ikke tørker inn. Rør sammen hvetemelet og vannet. Det skal du bruke som lim.

Sprø vårruller     Sprø vårruller

Sprø vårruller     Sprø vårruller

Sprø vårruller     Sprø vårruller

Legg et vårrullark foran deg, med en spiss ned mot deg. Legg en pølse med fyll midt mellom hjørnet mot deg og midten av arket. Brett spissen over fyllet og dra det lett mot deg. Rull rundt en gang, som om du skulle rulle en sigarett. Brett hjørnene til høyre og venstre forholdsvis stramt inn til midten og rull halvveis rundt. Nå skal dette se ut som en åpen konvolutt. Bruk en finger til å smøre på hvetemellimet i det øverste hjørnet før du ruller helt rundt og forsegler vårrullen. Gjenta med resten.

Smør rullene med solsikkeolje. Stekes på 225 grader i 12–15 minutter. Serveres med kokt ris og chilisaus.

Sprø vårruller

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

 1. Hei!
  Hvor får man tak i vårrull ark?
  Fant bare Wietnameese Spring Roll Papers fra Blue Dragon på Meny!??
  Kan man bruke filodeig?
  Må man i innvandrer butikk kanskje?

  På forhånd takk!!!
  🙂

  • Hei!
   Du må nok i en innvandrerbutikk for å få kjøpt dem. Det er det beklagelige med vareutvalger i norske dagligvarebutikker. Det er mulig at de kan ha det i velassroterte dagligvarebutikker. Jeg har lagd mye annet med filodeig, men har aldri brukt det i vårruller. Det blir sprøere på en annen måte enn vårrullarkene. Du kan jo prøve med dem dersom det er det eneste du får tak i!
   Lykke til 😉

  • Nei, der har jeg ingen egentlige preferanser. Bruker å ta med meg de de har i butikken. Alle jeg har prøvd har funger riktig så bra. 🙂

 2. Det jeg bruker. Jeg trur det heter filodeig. ligger i frysedisken. Dem har det på Meny og Ultra. Det jeg syns er også godt å bruke er glassnudler.

 3. Hei, dette skal jeg prøve! 5 åringen min og elsker vårruller.
  På det enne bildet, der det står at man skal blande alle ingredienser og krydder med kjøttet, er det bilde av noe som ser ut som grønne blader. Er det kinakål?

  • Det har jeg jammen glemt å skrive i oppskriften. Jeg bruker ofte kinakål. Akkurat i dette tilfellet, tror jeg at jeg brukte hjertesalat.

 4. Det går utmerket å bytte ut kyllingkjøttdeigen med kjøttdeig av storfe eller svin. Kyllingkjøttdeig er jo MUK og TABU i mitt hjem!
  God helg 😉

 5. Eller man kan rense noen reker og bruke det i stedet for kjøtt. Som enda et alternativ har jeg kjørt nakkekoteletter i foodprocessor. Det gir litt fett til retten, og god smak. Jeg har ikke forsøkt hvetemel-limet ditt, men synes det går greit med kaldt vann, eller enda bedre med egg. Det limer så det suser!

 6. Hei 🙂 ser du skriver at det blir brukt som skolemat dagen etter? Gjør du noe for å holde de sprø, eller spises de da myke?

 7. Hei,
  Går det fint å frityrsteke de for så å fryse de ned? Og bare varme de i ovnen når du skal spise de?

  Eller er det best å fryse de utstekt og frityrsteke de samme dag?
  Hvor lang tid bruker de for å tine opp før man må steke de?Eller kan man frityrsteke de før de er tint?

  • Ja, det går an å frityrsteke dem og så fryse dem ned. Det blir ikke helt like bra som når de er helt nyfriterte, men det er ikke langt unna. Da bruker jeg å la dem tine på kjøkkenbenken først, for så å varme dem opp i stekeovnen på forholdsvis høy varme.
   Det er også fint å fryse dem ned ustekte, for så å steke eller fritere dem når du trenger dem. Da må de tine først.

  • Jeg tiner ikke før jeg steker. Aldri opplevd at fyllet er kaldt inni når de er ferdige utenpå. Best å fryse de ustekt syns jeg 😊

  • Hei Mari!
   Nå er du sikkert ferdig med de vårrullene, men ta bare hele blandingen ut av væsken og la den renne av. Så blir vårrullene sprø og fine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *