Kyllingwraps

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingwraps

Jeg kaller dette wraps selv om det er nærmest umulig å rulle det sammen og spise på en nogenlunde fornuftig måte. Kanskje vi kan si at dersom du er i et stabilt og godt forhold, er det bare å rulle sammen og spise i vei. Men, er du nyforelsket og fremdeles veldig opptatt av hvordan du til enhver tid blir oppfattet, er det kanskje greit å finne frem kniv og gaffel.

Du kan eventuelt doble antallet lefser sånn at det blir litt mindre fyll i hver av dem.

Jeg synes dette er deilig snaddermat. Har du lyst til å lage smakfull guacamole og salsa å servere til, finner du oppskrift på det her!

Oppskrift på kyllingwraps
til 4 personer

500-600 g kyllingbryst, gjerne med skinn på
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje
1 stor gulrot
¼ liten hodekål
4 reddiker
2 avokadoer
4 tortillalefser – her bruker jeg maistortillas
rømme
koriander
grønnsalat
totillachips

Chilisaus
4 chili
1-2 cm fersk ingefær
1 ts paprikapulver
3 ss honning
1 dl vann
1 ts flaksalt

Start med chilisausen. Finhakk chiliene eller ha dem i en matprosessor for å hakke dem opp. Tar du med alle frøene, blir sausen veldig sterk, så du kan evt. ta med halvparten. Fjern skallet på ingefæren og hakk den opp også.

Ha det i en liten kasserolle sammen med paprikapulver, honning og vann og kok opp. La det småkoke i 15-20 minutter til det begynner å tykne litt. Smak til med salt. Ønsker du en enda tykkere chilisaus, kan du røre inn litt maisennamel (utrørt i kaldt vann) i sausen når den er ferdig kokt.

Jeg liker å steke store kyllingfileter først i stekepannen, så i stekeovnen, så da setter jeg først på stekeovnen på 180 grader.

Dryss salt og pepper over kyllingfiletene. Varm oljen i en stekepanne, gjerne en som også kan settes i stekeovnen, og legg kyllingfiletene, med skinnet ned, i pannen. Stek til skinnet blir gyllenbrunt. Vend filetene, stikk et steketermometer midt inn i den ene og sett pannen i stekeovnen. Eller flytt dem over på et stekebrett.

Stek til kyllingfileten har en kjernetemperatur på 70 grader. Ta den ut og la kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver.

Mens kjøttet steker, gjør du klart resten. Skrell gulroten og del i helt tynne staver. Finhakk kålen og skjær reddikene i tynne skiver. Avokadoene deler du i skiver.

Varm tortillalefsene enten i stekeovnen eller i en tørr stekepanne.

Da er det klart for servering!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon