Å, jeg blir så glad av mat som dette! Masse lekre farger, kjempegode smaker og supersaftig fisk! Og så er det en skikkelig enkel middag å lage! Bedre enn det kan det jo ikke bli!

Jeg bruker så masse friske urter oppå fisken at du nesten må lete litt for å se fisken under. Ha ha ha. Jeg lover deg at det blir skikkelig godt!

De siste årene har det heldigvis blitt mulig å kjøpe norske småpoteter istendenfor de franske amadinepotetene. De norske smaker både bedre og mer enn de franske, og når vi kjøper dem er vi med å støtte den norske bonden. Og, med mindre de franske bøndene har redusert sprøytingen sin veldig de siste årene, er den norske varianten mye mindre sprøytet og dermed også bedre for  oss å spise. Det var dagens lille peptalk!

Jeg håper du blir like begeistret for denne middagen som jeg er!

Urtebakt laks med dillpestopoteter og fetaost

til 4 personer

Ørreten
700 g ørretskive, gjerne med skinn
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 sitron
½ potte dill
½ potte gressløk
½ potte kruspersille

Dillpestopotetene
800 g småpoteter, velg gjerne norske poteter
1 potte kruspersille
½ potte dill
1 ss solsikkekjerner
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
½ dl olivenolje
revet skall av ½ sitron
1-2 ts sitronsaft

Til serveringen
100 g fetaost
½ agurk
litt rømme

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Kok opp vann i en kjele til potetene. Del potetene i to og ha i vannet. Kok til potetene er møre, 15-20 minutter.

For å lage pestoen tar du alle ingrediensene i et høyt tynt glass, som passer til en stavmikser, eller bruk en liten matprosessor. Kjør knivene rundt til du har fått en jevn og glatt pesto.

Slå av vannet av potetene og rør inn mesteparten av pestoen. Jeg liker å la litt være igjen sånn at jeg kan fordele den rundt på potetene ved servering.

Legg ørretskiven på et stekebrett eller i en ildfastform. Dryss over salt og pepper.

Vask sitronen godt før du river det gule av skallet på den fineste siden av rivjernet. Skjær den så i tynne skiver. Finhakk krydderurtene. Fordel først sitronskivene over fisken før du drysser over urtene og sitronskallet.

Stek fisken i 15-18 minutter. For å ha kontroll på temperaturen på fisken, stikker du et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Ta fisken ut av ovnen får fisken har fått en kjernetemperatur på 54-55 grader.

Skjær agurken i tynne skiver og del opp fetaosten.

Da er da er det klar for servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *