Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Kan du, som meg, formelig kjenne at energien strømmer inn i kroppen når du ser bildet av denne fantastiske maten? Lukker jeg øynene nå, trekker jeg automatisk pusten godt inn i håp om at hjernen skal fremkalle alle luktene igjen også. Jeg simpelthen elsker mat som dette! Det er superenkelt å lage. Består av noen få, gode råvarer som er lett tilgjengelig. Og, det smaker akkurat like godt som det ser ut.

Dette kan like gjerne serveres på en mandag som når gjestene strømmer inn en lørdagkveld.

Jeg sier bare én ting: Kos deg!

Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Dette trenger du for å lage risotto med blomkål, erter og stekt laks til 4 personer
2 fedd hvitløk
2 sjalottløker
1 ss olivenolje
ca. 9 dl grønnsaksbuljong eller -kraft
300 g risottoris
1 dl hvithvin
1 lite blomkålhode
100 g frosne grønne erter
salt
pepper
frisk persille

4 x 180 g laksefileter
salt
olje og smør til steking

Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Finhakk hvitløkfeddene og sjalottløkene og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter. Varm opp kraften i en kasserolle og la den være på kokepunktet mens du lager risottoen.

Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Ha risottorisen i kasserollen og la den steke med i ca. 1 minutt. Rør hele tiden slik at den ikke setter seg fast eller blir brent. Hell i hvitvinen og la den dampe bort før du begynner å spe med kraften eller buljongen.

Ha i ca. 1 desiliter med kraft for hver gang du sper og la det koke nesten helt inn før du har i mer væske. Kunsten med å lage en god risotto er å la risottorisen være i bevegelse hele tiden, så stå ved kasserollen og rør gjennom hele prosessen. Fortsett å spe til risen er ferdig kokt, ca. 18 minutter. Bruk eventuelt litt vann dersom det blir for lite kraft.

Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Del blomkålen i små buketter og ha dem i risottoen de siste 4–5 minuttene. Ertene tilsetter du når det er 30 sekunder igjen. De skal bare rekke å bli gjennomvarme. Smak til med salt og pepper. Hvor mye du må bruke avhenger av om kraften din er saltet fra før eller ikke.

Mens du står og rører i risottoen, steker du laksefiletene. Dryss et godt lag med salt på begge sider av filetene. Jeg synes det definitivt blir best med Maldonsalt, så bruk gjerne det. Smelt sammen smør og olje i en stekepanne og legg i fiskestykkene, med skinnsiden ned (selv om det ikke er skinn på disse stykkene). La dem steke på litt over medium varme i 4–5 minutter, til du ser at varmen har begynt å komme godt oppover stykket. Snu fisken og ta panna av varmen. Så får fisken bli ferdig stekt i ettervarmen i stekepanna.

Risotto med blomkål, erter og stekt laks

Fordel risottoen i dyptallerkener, legg ett fiskestykke på toppen av hver og dryss over noen persilleblader.

 

3 kommentarer til “Risotto med blomkål, erter og stekt laks”

  1. Takk for godt middagstips:) Hadde ikke hvitvin i hus, men litt eplejuice og hvitvinseddik gjorde susen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon