Fiskekaker og grønnsaker i langpanna

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskekaker og grønnsaker i langpanna

Fiskekaker er redningen hos oss stadig vekk når jeg har lite tid til overs. Det aller enkleste alternativet er å servere en fiskekake eller to på en skive godt brød med litt sterk sennep til. Her har jeg tatt det steget videre, men er fremdeles på den enkle middagsmaten som nesten lager seg selv.

Fiskekaker og grønnsaker i langpanna

For at dette skal være enkel og rask mat, bruker jeg ferdiglagde fiskekaker, og nå til dags er det heldigvis mulig å få kjøpt gode, litt grove, fiskekaker i mange butikker. Eller kanskje fiskebilen bruker å stikke innom hos dere? Det gjør den her. Og som den husmoren jeg er, synes jeg det er veldig kjekt å ha noen fiskekaker liggende på lur i fryseren. For denne middagen kan du lage på overkommelig tid selv om du tar fiskekakene ut av fryseren når du kommer hjem.

Dette trenger du for å lage fiskekakeform til 4 personer
8 poteter
3 gulrøtter
½ blomkålhode
½ brokkolibunt
3 dl grønnsakbuljong
3 dl matfløte
6–8 fiskekaker, ca. 800 g
125 g fersk mozzarella, ev. annen revet hvitost
salt
pepper

Fiskekaker og grønnsaker i langpanna     Fiskekaker og grønnsaker i langpanna

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrubb potetene godt og skrell gulrøttene. Skjær dem i skiver på ca. ½ cm. Del blomkålen og brokkolien i små buketter. Kok opp vann til buljongen. Fordel grønnsakene i bunnen av en ildfast form. Str over salt og pepper og hell i buljongen og matfløten. Sett forma midt i ovnen og stek i ca. 30 minutter.

Ta ut formen og legg fiskekakene over. Del mozzarellaen i mindre biter og fordel den utover også. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har blitt gyllenbrun og grønnsakene er myke.

Fiskekaker og grønnsaker i langpanna

11 kommentarer til “Fiskekaker og grønnsaker i langpanna”

  1. Denne ser god ut ☀️ Prøver, og tenker det blir suksess. Greit med fiskekaker uten brun saus ? Takk for tipset.

  2. Denne retten fungerer ikke. Potetene blir ikke ferdige på denne tiden. Oppskriften må testes skikkelig før den publiseres.

  3. Takk for god oppskrift! Jeg droppet potetene og blandet i stedet inn kokt pasta samtidig som jeg strødde over osten, det ble supergodt 😊

  4. Hvorfor i all verden bruke FISKEKAKER??? Det er ultraprosessert mat. Som husmor har jeg fryst laks og torskeloins på lager, mye bedre og mye sunnere.

    • Du må gjerne bruke fiskebiter istedenfor fiskekaker om du heller vil det. Jeg tenker at fiskekaker med en høy fiskeandel kan være et bra produkt å variere fiskekonsumet med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon