Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

Jeg satser sterkt på at det fremdeles blir mange gode grilldager utover sensommeren og høsten. Det er jo så stas å grille! Men om det nå skulle være sånn at det plutselig skulle bli slutt på det varme grillværet eller at du faktisk leser denne oppskriften mens det herjer en saftig vinterstorm utenfor vinduene og grilling er det siste du tenker på, er denne middagen akkurat like fin å lage inne på kjøkkenet også.

Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

Dette trenger du for å lage grillet laks med råstekte poteter og pesto til 4 personer
4-6 poteter (avhengig av størrelsen)
1-2 søtpoeter (avhengig av størrelsen)
8 små eller 4 store sjalottløker
salt og nykvernet pepper
1 ss olivenolje
4 laksefileter
2 hele sitroner

Pesto
4-5 ss pinjekjerner
1 stor potte basilikum
1 ½ dl god olivenolje
50 g parmesan
salt
pepper
noen dråper tabasco
noen skviser sitronsaft

Vask potetene og skrell søtpoteten(e) og del dem i passe biter. Skrell løken. Er sjalottløkene store, deler du dem i to. Ha dette enten i en langpanne sammen med oljen og krydderet eller i en aluminiumsform som du kan sette oppå grillen. Stekeovnen eller grillen bør være rundt 225-240 grader. Stek til grønnsakene er gjennomstekte. Det tar et sted rundt 20 minutter.

Pensle laksefiletene med olje og dryss over salt og pepper. Er det skinn på laksefiletene, kan du gjerne la det være på. Gill laksen med skinnsiden ned – samme om skinnet sitter på eller ikke – i 4-5 minutter før du vender dem og griller i 2 på den andre siden.

Del sitronene i to og legg dem på grillen de siste 2-3 minuttene. De blir ekstra gode å skvise over fisken når de er grillet litt på forhånd. De ser dessuten superbe ut!

Du får mest smak ut av pinjekjernene hvis du rister dem i en tørr panne i noen minutter før du har dem opp i food processoren eller morteren sammen med basilikumbladene. Kjør eller hakk til alt er i småbiter. Spe med olivenoljen i en tynn stråle. Riv parmesanen over, strø over salt, nykvernet pepper, tabasco og sitronsaft og kjør knivene rundt til det er godt blandet. Smak for å kjenne om noen av smakene må justeres litt.

Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

Nyt middagen! 

3 kommentarer til “Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon