Grillet laks med yoghurtdressing og tomat- og agurksalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Grillet laks med yoghurtdressing og tomat- og agurksalat

Hva slags grillmenneske er du? Jeg er stort sett en godværsgriller og synes helt klart at det er triveligst når jeg kan stå ute under solen mens det freser på grillen. Men, som med de fleste som bor her til lands, har vi vel opplevd at vi har måttet hente paraplyen eller fått med oss grillen inn under tak. Ha ha ha!

Jeg er også glad i å grille fisk. Det føles bestandig så lett og friskt å spise i varmen, og det er en uendelighet med godt tilbehør som kan lages.

Her er tilbehøret riktig så enkelt med en kjapp tomat- og agurksalat og yoghurtdressing. Yoghurtdressing og TZATZIKI er to særdeles trofaste følgesvenner til grillmaten hjemme!

Ingredienser

Laksen
600 g laksefilet med skinn, uten bein
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Yoghurtdressingen
1 fedd hvitløk
30 blad basilikum
2 dl gresk yoghurt
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper
3 skvis sitronsaft

Salaten
300 g cherrytomater
1 agurk
3 ss god olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ts dijonsennep
0.5 ts flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
kokt ris

Slik gjør du

Start med yoghurtdressingen, så rekker den å stå en liten stund før den skal spises. Da setter smakene seg enda bedre. iv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet eller finhakk det. Legg en bunke med basilikumblader oppå hverandre og rull dem sammen før du strimler dem helt fint. Bland hvitløken og basilikumen med den greske yoghurten og resten av ingrediensene. Smak til for å kjenne at den er passe krydret.

Del tomatene i to eller fire og agurkene i terninger og bland det sammen. Ha resten av ingrediensene til salaten i et glass og rist eller pisk det godt sammen før du heller det over tomatene og agurkene og blander det sammen.

Krydre laksen med salt og pepper og fordel over litt olivenolje.

Det enkleste er å grille laksen på aluminiumsfolie, og da bruker jeg et dobbelt lag med folie som jeg pensler med olivenolje før jeg legger fiskestykket, med skinnsiden ned, på folien.

Legg fisken på den varme grillen, på aluminiumsfolien, med skinnsiden ned, og grill på forholdsvis høy temperatur til skinnet begynner å bli gyllenbrunt. Skru ned varmen, eller legg fisken over på indirekte varme og grill til fisken er gjennomstekt eller stekt til den konsistensen som du liker. Bruk gjerne et steketermometer. Når kjernetemperaturen har blitt 57 grader, kan du ta fisken vekk fra varmen. Temperaturen kommer til å øke noen grader til, og den er skikkelig saftig og god – og gjennomstekt – når den er 60 grader.

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon