Å lage små poser av aluminiumsfolie som du så fyller med fisk og andre godsaker, er en genial måte å lage en deilig fiskemiddag på grillen på. Her er det ørretfileter som får følge av squash i skiver, gulrot i tynne strimler og litt revet parmesan. En skikkelig god fiskepose! Og når du tilbereder maten på denne måten, blir alle smakene og all saftigheten igjen inne i posen.

Noen ganger bruker jeg også et lag med matpapir på innsiden av aluminiumsfolien, så slipper jeg at bestikket kommer borti aluminiumsfolien når jeg spiser etterpå.

Fiskeposene trenger bare 8-10 minutter på en varm grill. Server gjerne kokt ris eller råstekte poteter til.

Fiskeposer på grillen

Oppskrift på fiskeposer på grillen
til 4 personer

2 squash
2 gulrøtter
salt
nykvernet pepper
4 ørretfileter á 150 g, uten skinn og bein
25 g revet parmesan
2 fedd hvitløk
8–10 greiner friske urter – gjerne en blanding av basilikum, timian, koriander og mynte
3 ss hvitvinseddik
4 ss olivenolje
aluminiumsfolie

Riv av 4 ark med aluminiumsfolie ca. 30 x 30 cm.

Skjær squashen i skiver og legg den overlappende slik at det ligger 3 skiver i bredden og 4 i lengden. Skrell gulrøttene og del dem først i skiver, så i staver. Legg stavene på squashskivene.

Krydre fiskefiletene med salt og pepper og legg dem over gulrotstavene. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet og fordel over fisken. Så hakker du opp hvitløken og krydderurtene og drysser over det hele.

Bland sammen eddik og olje og fordel over. Brett posene godt sammen slik at de er helt tette og sett dem på en medium varm grill i 8–10 minutter.

Fiskeposer på grillen Fiskeposer på grillen

 

 

Lyst på god sommerlektyre? Klikk på bildet, så kommer du til nettbutikken min hvor du kan kjøpe boken. Jeg sender portofritt!

Fiskeposer på grillen

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *