Grillet laks med tzatziki og ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 4

Grillet laks med tzatziki og ris

Denne middagen formelig roper: «Det er sol og sommer, folkens!» Jeg elsker mat som dette på sommeren! Ja, sommermenneske som jeg er, må jeg spise det innimellom på vinteren også, bare for å kjenne på følelsen. Men da, bruker jeg grillpanna og ikke grillen.

Å legge fisk på grillen kan være litt utfordrende, for noen ganger bestemmer fisken seg for at den har mest lyst til å sitte fast i grillristen. Det beste trikset i så måte, er å legge fiskestykkene på aluminiumsfolie. Men, pensler du fisken godt med olje og legger den på en god og varm grill, og lar den litte helt i ro i ca. to minutter – til du kjenner at den begynner å løsne, hvis du løfter litt på det ene hjørnet av fisken – bruker det å gå ganske bra også. Og, hvis nå fisken har skinn, er det helt supert å grille på!

Jeg bruker bestandig å gjøre klart alt tilbehøret, før jeg tar med meg det som skal grilles ut på grillen. Risen kan ha igjen noen minutter, men utenom det, synes jeg grillingen blir morsomst og mest avslappende når jeg gjør det sånn. Når vi snakker om små stykker med kjøtt, fisk og/eller grønnsaker som skal grilles. Skal ting langtidsgrilles, blir det jo noe annet.

Håper du også får lyst til å prøve ut denne sommermiddagen! God grillings til deg!

Ingredienser

Laksen
600 g laksefilet med skinn, uten bein
0.5 ts salt
nykvernet pepper
3 ss olivenolje

Tzatzikien
1 agurk
1 ts flaksalt
1 fedd hvitløk
3 dl gresk yoghurt
nykvernet pepper
0.25 sitron

Resten av tilbehøret
2 tomat(er)
4 reddik(er)
200 g blandet grønnsalat
1 lime
3 dl fullkornsris
4.5 dl vann
0.5 ts salt

Slik gjør du

Fyr opp grillen!

Riv agurken til tzatzikien på den grove siden av rivjernet og legg den over i en sil eller et dørslag. Dryss over saltet og la det stå slik i ca. 15 minutter. Saltet drar vannet ut av agurken, så når du gjør som dette, slipper du å få en vassen tzatziki.

Klem ut så mye vann som du bare greier før du har det i en bolle sammen med helt finhakket eller revet hvitløk og yoghurten.

Smak til med nykvernet pepper og sitronsaft.

Vask risen i kaldt vann og bytt ut vannet mange nok ganger til at vannet er klart før du koker opp de 4 ½ dl med vann, tilsatt salt, og koker risen etter anvisning på pakken.

Skjær reddikene i skiver og vask salaten, om den ikke er vasket fra før. Del tomatene i to.

Krydre laksen og pensle den med oljen. Dersom det er én hel filet, deler du den i 4 like store stykker. Gi tomatene et penselstrøk med olje også.

Legg laksestykkene, med skinnsiden ned (selv om de ikke har skinn) og la stykkene ligge helt i ro i 2-3 minutter, litt avhengig av hvor varm grillen din er. Vend stykkene, legg dem over på et sted på grillen som ikke er fullt så varmt og grill videre til fisken er ferdig.

Legg tomatene, med snittflaten ned, på grillen og la den ligge i 3-4 minutter. Vend den gjerne en gang eller to.

Da er det klart for middag! Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon