Fiskeposer

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskeposer

Det tar ikke lang tid fra snøen har forsvunnet til gjennomsnittsvensken har funnet frem grillen. De er nesten like ivrige på grillfronten som australienerne. Og min erfaring er at de har et skikkelig lidenskapelig forhold til sin grill.

Svenskene er kanskje enda mer ivrig enn oss nordmennene til å nyte sommeren. Og det er sikkert derfor vi elsker å reise over kjølen når vi skal på ferie.

Jeg har et samarbeid med NOVASOL – som er Europas største utleier av privateide feriehus, hytter og leiligheter – og de leier ut massevis av feriehus og hytter over hele Sverige! Her kan du leie alt fra herskapelige herregårder til en liten rød stuga! Du kan sjekke ut alle leietilbudene dere her!

I forbindelse med dette samarbeidet, har vi sammen funnet Smaker av Europa. Og for Sverige ble vi skjønt enige om at vi måtte lage god grillmat. For svenskene er utrolig glade i å grille. Det grilles masse pølser, kjøttstykker og fisk i alle mulige fasonger.

Å lage fiskeposer, som jeg gjør her, er en veldig lett måte å tilberede fiske på grillen på. De er dessuten eminente å lage inne på kjøkkenet også og steke inne i stekeovnen også. Alle de gode smakene og saftigheten beholder du inne i posene. Varier innholdet ut fra hva som er tilgengelig i butikken og smaksløkene til de som skal spise.

Har du lyst til å vinne et gavekort på et feriehusopphold hos NOVASOL til en verdi av 10.000,-! Klikk deg inn her!

Fiskeposer

Fiskeposer til stekeovnen eller grillen
til 4 personer

2 gulrøtter
2 squash
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
300 g laksefileter
300 g torskefilet
2 fedd hvitløk
3 ss hvitvinseddik
4 ss olivenolje
noen timiangreiner til pynt
matpapir
aluminiumsfolie

Yoghurtdressing med hvitløk
1 fedd hvitløk
1 ½ dl gresk yoghurt
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
saft av ca. ¼ sitron eller lime
et lite dryss paprikapulver

Salat
16 cherrytomater
½ agurk
50 g blandet grønnsalat
2 ss olivenolje
1 ts hvitvinseddik
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Riv av 4 ark med matpapir og aluminiumsfolie ca. 30 x 30 cm. Legg matpapiret oppå aluminiumsfolien, så skal dette være grillposene dine. Sett stekeovnen på 220 grader eller fyr opp grillen. Alt ettersom været tillater.

Skrell gulrøttene og del både dem og squashen i skiver. Fordel skivene på de fire matpapirene.

Del opp fiskestykkene i mindre biter. Krydre dem med salt og pepper og legg dem over grønnsakene. Riv hvitløken på den fine siden av rivjernet og fordel over fisken. Bland sammen eddik og olje og fordel over. Brett posene godt sammen slik at de er helt tette og sett dem på en medium varm grill eller i stekeovnen i 15-20 minutter.

Åpne en pose forsiktig for å sjekke om fisken er ferdig. Hvis ikke, legger du posen tilbake på grillen eller i stekeovnen noen minutter.

Riv hvitløkfeddet til dressingen på den fine siden av rivjernet eller bruk en hvitløkpresse og ha det i en skål sammen med resten av ingrediensene. Rør det sammen og kjenn om den er passe krydret.

Del cherrytomatene til salaten i to og skjær agurken i små terninger. Riv salaten i mindre biter og bland sammen med tomat og agurk. Rør sammen olje, eddik, salt og pepper og rør inn i salaten like før servering.

 

 

Tidligere har jeg skrevet om DanmarkFrankrikeSpaniaItalia og Kroatia. Neste uke kommer siste innlegg, og da er det ferielandet Norge som står for tur.

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Novasol. 

2 kommentarer til “Fiskeposer”

  1. Har fulgt oppskriften din, men nå har posene stått i ovnen i 25 minutter uten å være i nærheten av ferdig. Etter de foreslåtte 8-10 minuttene var fisken fullstendig rå.

    Er det feil i oppskriften? Dette er jo et ganske stort avvik.

    • Hei Børge!
      Her bøyer jeg meg i all ydmykhet og ser at jeg har vært alt for rask på de minuttene mine. På en varm grill eller i en varm stekeovn (rundt 225 grader) lar jejg fiskeposene mine stå i 15-20 minutter. Det avhenger også litt av hvilken temperatur både fisken og grønnsakene hadde da du la dem inn. Jeg retter opp i oppskriften med en gang, og håper at middagen smakte når den først ble ferdig 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon