Grillet makrell med kålstuing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet makrell med kålstuing

Når regnet høljer ned ute, som det har hatt en tendens til å gjøre den siste tiden, setter jeg i gang grillpanna i stedet for utegrillen. Og sterkt inspirert av forriges ukes tur til Træna og all fiskespisingen der, sto det grillet makrell med kål- og gulrotstuing på menyen i dag. Lea hjalp meg, og sammen lagde vi en skikkelig god middag. Adrian på 11 elsker denne kål- og gulrotstuingen. Jeg tipper du kommer til å gjøre det også!

Grillet makrell med kålstuing

Dette trenger du til middag til 4 personer

4 makrell
1 lime
salt
pepper
litt olivenolje

3 gulrøtter
1/2 sommerkål
30 g smør
1 stor ss hvetemel
ca. 1/2 l melk
salt
nykvernet pepper
chilikrydder

kokte nypoteter

Start med potetene. De tar lengst tid. Kok dem møre i god saltet vann.

Rens gulrøttene og skjær dem i tynne staver. Skjær sommerkålen i tynne strimler. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med melka. Smak til med salt, pepper og chilikrydder. (Jeg har litt begrenset med krydderutvalg her på hytta, så chilikrydderet går igjen i de aller fleste middagene jeg lager her ute). Ha i gulroten og kålen og la det koke i 8–10 minutter.

Grillet makrell med kålstuing

Grillet makrell med kålstuing

Rens makrellene og fjern hode og innmat. Skjær noen snitt i hver side av dem. Dryss godt med salt og pepper både inni og utenpå og legg 1–2 limeskiver inni hver makrell. Fordel litt olivenolje rundt dem.

Grillet makrell med kålstuing

Stekes i grillpanne på litt over medium varme i ca. 5 minutter på hver side.

Dekk på bordet, sett ut maten og nyt livet!

3 kommentarer til “Grillet makrell med kålstuing”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon