Grillet makrell

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet makrell

Du vet det er sommer når du kan fiske opp din egen makrell fra sjøen eller plukke med deg fine og fete makreller fra fiskedisken. Fersk makrell er virkelig en sesongvare, og jeg er så glad i sesongmat. For det første er den typiske sesongmaten ekstra god akkurat når den er i sesong, og så er det så lenge siden vi da har spist den, at vi gjerne spiser den mange ganger etterhverandre – og det uten å bli lei. Jeg tenker dessuten at sesongmaten hjelper oss i å se at maten har en naturlig syklus.

Makrellen har en helt egen smak som skiller seg ganske kraftig fra de fleste andre fiskeslagene vi har her hjemme, og den varierer mye i smak ut fra når i sesongen du fisker den. På tidligsommeren, er den riktig så mager mens den spiser seg skikkelig opp i løpet av sommeren og avslutter sesongen som en skikkelig bombe. Da også som en bombe i gode D-vitaminer!

Grill og makrell er perfekt match!

Grillet makrell

Dette trenger du for å grille makrell til 4 personer
4-8 makrell – alt etter hvor store de er (de du ser på bildet er så små at du må beregne 2 per person)
1-2 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 sitroner
2 lime
noen timiangreiner
1 ss olje til pensling
råstekte poteter til servering

Beregn rundt 300 gram hel urenset fisk per person.

Rens fisken. Skjær opp buken og fjern all innmaten. Vask den godt i buken for å fjerne alt blod. Her har jeg med hele hodet under grillingen, men det er ikke alle som er like glad i det. Da fjerner du bare hodet før du fortsetter med resten.

Fordel salt og pepper både innvendig og utvendig på fiskene. Jeg bruker også å skjære noen snitt i fisken på utsiden. Gni saltet godt inn der også. Del én sitronen og én lime i skiver og putt inni fisken.

Har du fiskerister, kan du nå putte fiskene inni der. Hvis ikke, surrer du hyssing rundt dem for å holde sitron- og limeskivene på plass. Pensle fisken med oljen.

Fyr opp grillen til den blir skikkelig varm og legg på fisken. Små makreller griller du 4-5 minutter på hver side. Litt større fisker, trenger litt mer tid.

Løft opp litt på fisken for å sjekke om den har fått en stekeskorpe før du vender den rundt.

Del opp den andre sitronen og limen og legg dem på grillen de siste minuttene. Så bare klemmer du saften av dem over fisken og de råstekte potetene ved servering.

Grillet makrell

Grillet makrell

Godt måltid!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon