Elsker det faktum at det er mulig å lage en knallgod middag eller lunsj, om du heller vil, på noen få strakser. Jeg innrømmer gledelig og glatt at denne oppskriften er inspirert av en rett jeg så Jamie Oliver trylle frem på en eller annen tv-kanal. Og ettersom alle gode ting bør spres og deles så mye som mulig, kommer herved min versjon av denne fiskesandwichen med ertemos.

Jeg bruker fersk rødspette, som jeg var så heldig å finne i butikken, her. La for all del ikke manglende tilgang på fersk rødspette hindre deg fra å lage denne snaddermaten. Her kan du bruke all slags fisk. Steketiden må du variere ut i fra hva slags fisk du bruker. Rødspetta er veldig tynn og flat – flyndre som den er – så jeg beregner kortere steketid til den enn til et stykke sei eller laks.

Supergod fiskesandwich

Dette trenger du for å lage 4 sandwicher med rødspette og erte- og yoghurtdressing
8 skiver brød
800 g rødspette, jeg beregnet 2 fileter pr pers, altså 2 hele rødspetter totalt
1 dl brødrasp eller tørket loff
litt salt
nykvernet pepper
olje og smør til steking
litt salat

Erte- og yoghurtdressing
350 g frosne erter
1 liten neve frisk mynte
salt
nykvernet pepper
3 store spiseskjeer gresk yoghurt
2–3 ss kokevann

Kjør alle brødskivene en omgang gjennom brødristeren eller fordel dem utover en stekeplate og legg dem under grillelementet på stekeovnen. Vend dem når de har blitt gyllenbrune. Pass på slik at de ikke blir brent.

Kjøper du rødspetta i en fiskedisk, kan du få fiskehandleren til å filetere fisken for deg. Hvis ikke gjør du det selv. Hver rødspette gir 4 fileter – to på oversiden og to på undersiden.

Legg filetene over på tørkepapir og klapp dem tørre. Dryss over salt og pepper.

Dryss brødraspet over filetene. Det skal ikke være veldig mye, bare et helt tynt, rufsete lag.

Smelt sammen smør og olje i en stekepanna og stek filetene på litt over medium varme i ca. 3 minutter på hver side.

I mens lager du dressingen. Kok opp lettsaltet vann og ha i ertene og myntebladene. La det fosskoke i 3 minutter til ertene er ferdige. Hell dem over i et dørslag, men ta vare på litt av kokevannet. Ha ertene og myntebladene over i en food processor, eller bruk en stavmikser, og mos det sammen. Ha i yoghurten og kokevannet og mos videre. Smak til med salt og pepper.

Supergod fiskesandwich

Fordel et godt og tykt lag av mosen på 4 av brødskivene og legg to rødspettefileter over. Så litt salat over der igjen før du topper det hele med en gyllenbrun skive brød.

Supergod fiskesandwich

Nyt!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *