Spansk potetomelett med laks og brokkoli

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spansk potetomelett med laks og brokkoli

En god omelett er bestandig en bra løsning når lysten på god mat er stor og tiden knapp. En omelett kan lages helt, helt enkel med bare egg, melk og litt salt, eller den kan bygges opp nærmest så mye som du vil. I Spania er potetomelett, eller tortilla, veldig vanlig å spise. Du finner en god oppskrift på en enkel potetomelett her.

I denne versjonen har jeg i tillegg til potetene hatt i fersk laks og små brokkoliblomster. Og så har jeg lagd en forholdsvis bitter salat med radicchio rosso og små blomkålflak. Du kan selvfølgelig lage en helt straight grønn salat å servere til.

Spansk potetomelett med laks og brokkoli

Dette trenger du for å lage potetomelett med laks og brokkoli til 4 personer
4 poteter, ca. 500 g, skjært i 1 cm tykke skiver
300 g laksefileter uten skinn og bein
1/2 brokkolihode, delt i små buketter
1 ss olivenolje
1/2 ss smør
8 egg
7-8 dråper tabasco, chipotle eller vanlig
1-1 1/2 ts salt
nykvernet pepper

Spansk potetomelett med laks og brokkoli      Spansk potetomelett med laks og brokkoli

Kok opp vann i en romslig kasserolle og ha i potetskivene. La det fosskoke i 6 minutter. Del laksefiletene i terninger på ca. 2×2 cm. Legg fiskebitene og brokkolibukettene i det kokende vannet, sett på et lokk, skru av varmen og la det stå i 4 minutter. Hell av vannet.

Sett stekeovnen på 200 grader. Varm oljen og smøret i en stekepanne med høye kanter. Jeg bruker en på 26 cm i diameter. Ha i potetskivene og la dem surre på ganske sterk varme i 3 minutter. I mellomtiden visper du sammen egg, tabasco, salt og pepper.

Ta stekepannen av platen. Fordel brokkolibukettene og laksebitene over potetbitene. Klem dem litt ned slik at de også kommer litt innimellom poteten. Hell over eggblandingen. Sett pannen tilbake på platen og la omeletten steke videre i 7-8 minutter på svak varme, til eggblandingen begynner å stivne i kantene men fremdeles er litt flytende i midten.

Sett pannen inn i stekeovnen og stek omeletten i ca. 10 minutter. Stikk en kniv i den for å sjekke om den er gjennomstekt. Vil du ha litt ekstra farge på toppen, setter du den under grillelementet i stekeovnen i 2 minutter.

Spansk potetomelett med laks og brokkoli

Her serverer jeg en salat bestående av radicchio rosso, små blomkålflak, sherryeddik, olivenolje, salt og pepper.

Spansk potetomelett med laks og brokkoli

God middag!

Lyst på annen spansk mat? Se bildene og bli inspirert!

2 kommentarer til “Spansk potetomelett med laks og brokkoli”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon