En skikkelig sikker vinner på middagsfronten hjemme hos oss, er stekt laks eller ørret med potetmos og grønnsaker til! Det spiser vi skikkelig ofte! Ettersom jeg elsker å spise sprøstekt skinn på både ørret og laks, velger jeg som oftest den fisken i butikken som fremdeles har skinnet på. Om du ikke har prøvd å sprøsteke fiskeskinnet, som jeg gjør her, er dagens oppfordring fra meg: prøv!

Når jeg ser denne maten, kjenner jeg at jeg gleder meg ordentlig til å spise. Bare fargene er nok til at jeg får lyst til å kaste meg over.

Denne middagen lager du fiks ferdig på 25-30 minutter!

stekt ørret med grønnsaker

Oppskrift på stekt ørret med potetstappe og knallgode grønnsaker
til 4 personer

Ørreten
600 g ørretfilet, gjerne med skinnet på
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Potetmosen
800 g kokefast potet
25 g smør
ca. 1 ½ dl melk
litt salt
nykvernet pepper

Grønnsaksblanding
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 fennikel
½ brokkoli
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
4-5 reddiker
200 g spinat

Til servering
creme fraiche eller rømme

Start med potetstappen. Den tar lengst tid.

Kok opp usaltet vann i en kasserolle. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet. Kok dem møre. Litt avhengig av potettype og størrelse på bitene, tar det omlag 15 minutter.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. Ha smøret i kasserollen og knus potetene med en stapper. Spe med melken og rør ganske så kraftig i mosen. Smak til med salt og pepper.

Finhakk hvitløkfeddene til grønnsaksblandingen. Sjalottløken og fennikelen skjærer jeg i helt tynne skiver. Del brokkolien i små buketter og stilken i små terninger.

Varm oljen i en stor panne og ha i hvitløk, løk, fennikel og brokkolien. Dryss over salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i 5-6 minutter, til løken blir blank. Rør rundt innimellom slik at det ikke setter seg fast.

Skjær reddiken i tynne skiver og vask spinaten godt. Ha det i kjelen de siste 2-3 minuttene, til spinaten ramler sammen. Da er den ferdig. Ta en prøvesmak for å kjenne om det er passe krydret.

Så til fisken, som du steker samtidig med grønnsakene.

Tørk av fisken på skinnsiden. Dryss over salt og pepper på begge sider. Varm oljen i en stekepanne og stek fisken, med skinnsiden ned, i  ca. 5 minutter på litt over medium varme. Sjekk en gang eller to for å forsikre deg om at skinnet ikke blir brent. Skru varmen litt ned og vend fisken. La den steke ferdig på ca. 3 minutter.

God middag!

potetstappestekt ørret med potetstappe og gode grønnsakerstekt ørretørret og grønnsaker

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *