Stekt ørret med potetstappe og knallgode grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt ørret med potetstappe og knallgode grønnsaker

En skikkelig sikker vinner på middagsfronten hjemme hos oss, er stekt laks eller ørret med potetmos og grønnsaker til! Det spiser vi skikkelig ofte! Ettersom jeg elsker å spise sprøstekt skinn på både ørret og laks, velger jeg som oftest den fisken i butikken som fremdeles har skinnet på. Om du ikke har prøvd å sprøsteke fiskeskinnet, som jeg gjør her, er dagens oppfordring fra meg: prøv!

Når jeg ser denne maten, kjenner jeg at jeg gleder meg ordentlig til å spise. Bare fargene er nok til at jeg får lyst til å kaste meg over.

Denne middagen lager du fiks ferdig på 25-30 minutter!

stekt ørret med grønnsaker

Oppskrift på stekt ørret med potetstappe og knallgode grønnsaker
til 4 personer

Ørreten
600 g ørretfilet, gjerne med skinnet på
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Potetmosen
800 g kokefast potet
25 g smør
ca. 1 ½ dl melk
litt salt
nykvernet pepper

Grønnsaksblanding
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 fennikel
½ brokkoli
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
4-5 reddiker
200 g spinat

Til servering
creme fraiche eller rømme

Start med potetstappen. Den tar lengst tid.

Kok opp usaltet vann i en kasserolle. Skrell potetene, del dem i mindre biter og ha dem i det kokende vannet. Kok dem møre. Litt avhengig av potettype og størrelse på bitene, tar det omlag 15 minutter.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. Ha smøret i kasserollen og knus potetene med en stapper. Spe med melken og rør ganske så kraftig i mosen. Smak til med salt og pepper.

Finhakk hvitløkfeddene til grønnsaksblandingen. Sjalottløken og fennikelen skjærer jeg i helt tynne skiver. Del brokkolien i små buketter og stilken i små terninger.

Varm oljen i en stor panne og ha i hvitløk, løk, fennikel og brokkolien. Dryss over salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i 5-6 minutter, til løken blir blank. Rør rundt innimellom slik at det ikke setter seg fast.

Skjær reddiken i tynne skiver og vask spinaten godt. Ha det i kjelen de siste 2-3 minuttene, til spinaten ramler sammen. Da er den ferdig. Ta en prøvesmak for å kjenne om det er passe krydret.

Så til fisken, som du steker samtidig med grønnsakene.

Tørk av fisken på skinnsiden. Dryss over salt og pepper på begge sider. Varm oljen i en stekepanne og stek fisken, med skinnsiden ned, i  ca. 5 minutter på litt over medium varme. Sjekk en gang eller to for å forsikre deg om at skinnet ikke blir brent. Skru varmen litt ned og vend fisken. La den steke ferdig på ca. 3 minutter.

God middag!

potetstappestekt ørret med potetstappe og gode grønnsakerstekt ørretørret og grønnsaker

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer til “Stekt ørret med potetstappe og knallgode grønnsaker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon