Grillet lammestek med tzatziki

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet lammestek med tzatziki

Helt siden jeg, for en del år siden, bestemte meg for å lære meg å grille. Ikke bare slenge noen kjøttbiter på grillen og stresse fram og tilbake, og håpe på det beste, har jeg hatt mye mer moro av grillingen også. Logistikk og oversikt gjør at grillingen (som oftest) går som en lek. Av grillmestere vil jeg nok ikke få mye ære, for jeg bruker gassgrill, men det er så utrolig lettvint når det ikke kreves noe planlegging før grillen er varm. Så kan jeg fremdeles ønske meg en utendørs ovn en gang i framtida. Jeg er veldig fornøyd med den grillen jeg har nå. Her kan du lese mer om den.

Jeg synes det er moro å grille store kjøtt- eller fiskestykker på grillen og så lenge som du har kontroll på varmen, er det enkelt å få en godt resultat. Bruker du kullgrill, må du ha kull på den ene siden av grillen og la den andre halvdelen kun ha indirekte varme. Med gassgrill, lar du flammene være på på deler av grillflaten. Det er også lurt å bruke et termometer, så har du helt kontroll på hvor varmt kjøttet, eller fisken, er i midten.

Grillet lammestek med tzatziki

Dette trenger du til 4 personer + påleggskiver

Lammelåret
1 kg utbeinet lammelår
2 greiner rosmarin
2 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Tilbehør
nypoteter
sukkererter

Dersom lammelåret ikke er bundet opp allerede, gjør du det aller først. Klipp opp hyssingstumper i passe lengde og surr rundt kjøttet med 3–4 cm avstand. Hakk opp rosmarinen og gni både den, salt og pepper godt inn i kjøttet. Fordel olivenoljen rundt til slutt.

Legg kjøttstykket på sterk varme og grill til den har fått en gyllen brunfarge rundt det hele. Stikk et steketermometer midt inn i kjøttstykket og la kjøttet ligge på indirekte varme til det har fått en kjernetemperatur på 65 grader, da er det passe rosa inni. (Jeg var opptatt med å ta andre matbilder, så kjøttstykket mitt ble liggende litt for lenge på grillen. Derfor er ikke det rosa)

La kjøttet hvile i 15–20 minutter før du skjærer det i passe skiver.

Kok nypotetene i godt saltet vann. Sukkerertene trenger 30 sekunder i kokende vann før de er ferdige.

Tzatziki
1 agurk
1/2 ts salt
2 dl greskyoghurt
1 fedd hvitløk

Riv agurken på den groveste siden på rivjernet ditt. Legg den revne agurken i en sil og dryss over saltet. La det ligge slik i 10-15 minutter til mesteparten av vannet i agurken har kommet ut. Press ut resten av vannet i neven og bland det inn sammen med yoghurten. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland inn. Smak til og kjenn om du må tilsette mer salt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon