Kroaterne er noen racere til å grille! Med lange, varme sommere elsker de å fyre opp grillkullet og lage god mat.

Her har jeg laget min versjon av noen kroatiske grillspyd – cevapicic. Malt kjøtt smaksatt med godt krydder, formet til tykke pølser og trædd på grillspyd. Får du tak i lammekjøttdeig, er det supert å bruke, men du kan også bruke vanlig kjøttdeig.

Disse er perfekte å legge på grillen. De er også fine å legge i grillpannen inne på kjøkkenet.

Grillfest i Kroatia 

Kroatiske grillspyd med ris
4 personer

1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 liten gren rosmarin
4–5 grener persille
500 g lammekjøttdeig (eller vanlig kjøttdeig)
1 ½ ss hvetemel
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
½ ts spisskummen
2–3 ss olje til steking

Ris med tomatsaus og erter
6 dl vann
4 dl ris
1 ts salt
½ boks – 2 dl hakket, hermetisk tomat
50 g frosne erter

Tilbehør
½ rødløk
salat
tomat

Finhakk sjalottløk, hvitløk, rosmarin og persille og ha i en bolle sammen med lammekjøttdeigen. Tilsett hvetemelet og krydderet og rør det godt sammen. Jeg liker best å bruke fingrene for å kna det godt sammen.

Del deigen i 8 like store deler. Væt fingrene med vann og rull hver del ut til en avlang pølse.

Skal du grille cevapiciciene, smører du dem med oljen og griller dem til de blir gyllenbrune rundt det hele – det tar 7–8 minutter totalt. Da kan du også træ et grillspyd gjennom pølsene før du griller dem. Bruker du stekepannen, har du oljen i pannen og steker de små pølsene på litt over middels varme i 7–8 minutter. Ønsker du å servere cevapciciene med grillspyd nå også, kan du træ dem på etter at de er ferdig stekt.

Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Så snart den er ferdig rører du inn den hermetiske tomaten og ertene.

Skjær rødløken i løvtynne ringer og server til grillspydene.

Grillfest i Kroatia Grillfest i Kroatia

Kos deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *