Supergod frokostblanding

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Supergod frokostblanding

Forrige uke kjøpte jeg en boks frokostblanding, eller granola, som det heter på fint, i en kaffebar. Kjempegod, men usigelig dyr og veldig full av honning og brunt sukker. Ja, den var så søt at barnas lørdagsgodterier nok var hakket mindre søtet.

Det er virkelig ikke vanskelig å lage sin egen frokostblanding. Egentlig litt misvisende navn, for jeg liker veldig godt å ta en god neve av dette etter en treningsøkt, når jeg trenger et energipåfyll raskt eller som kveldssnadder sammen med gresk yoghurt. For selv om søtningsmengden på min blanding er mye lavere enn den cafekjøpte varianten, er jo dette søte saker. Skikkelig deilig, spør du meg!

Supergod frokostblanding

Dette trenger du til 1 porsjon frokostblanding
50 g mandler
50 g valnøtter
250 g store havregryn
1 ts vaniljesukker
75 g brunt sukker
150 g honning
25 g tørkede tranebær
50 g gule rosiner
25 g vanlige rosiner

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Noen ganger bruker jeg vanlige mandler, andre ganger skåldede. Det spiller egentlig ingen rolle. Samme hvilken versjon jeg bruker, hakker jeg både dem og valnøttene opp i mindre biter og blander dem i en bolle sammen med havregryn, vaniljesukker, brunt sukker og honning.

Dersom du har en fast honning, varmer du den opp over vannbad eller i mikrobølgeovn først, så blir den lettere å blande inn.

Supergod frokostblanding

Hell blandingen over på stekebrettet og stek i 20 minutter. Ta ut brettet og ha i tranebærene og de to rosintypene. Bland det sammen før du setter brettet tilbake i stekeovnen og steker videre i ca. 10 minutter. Nå kan det godt henne at rosinene blåser seg opp og blir kjempestore, men de kommer til å falle sammen igjen når de blir kalde.

La frokostblandingen avkjøles helt på stekebrettet før du heller den over i et lufttett glass. Her holder den seg godt i minst 14 dager.

Smaker godt til søtmelk, surmelk og yoghurt eller helt alene.

Supergod frokostblanding

2 kommentarer til “Supergod frokostblanding”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon