Ukemeny uke 1

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 1

Godt nytt år, kjære Fru Timian-venn! Jeg håper både jula og den spede starten av det nye året har vært god for hver og én av dere. Jeg har i alle fall kost meg riktig mye med god mat, sene kvelder (og tilsvarende sene morgener), avslapping og dager uten noen planer! Deilig!

Det blir en kort arbeidsuke, denne første, men mat må vi ha om uka er lang eller kort.

 

Onsdag – Kylling- og pastasalat

Etter mange dager med julesmaker i maten er det godt å starte det nye året med en frisk og god salat. I denne pastasalaten bruker jeg kyllingconfit, som er kyllinglår kokt i fett – noe som gir et fantastisk mørt og godt kjøtt. Du trenger absolutt ikke å bruke contiftert kylling her. Vanlig stekte kyllinglår smaker også absolutt strålende.

Ukemeny uke 1

 

Torsdag – Seigryte med safran

Jeg blir alltid like lykkelig når noen kommer bort til meg ens ærend for å fortelle meg at de har blitt så glad i en av mine oppskrifter. Og innimellom er det oppskrifter som jeg nærmest har glemt selv også. Denne seigryta var en av de aller førtse oppskriftene jeg hadde på trykk, det vil si at den ble trykket i Rakkestad Bygdeblad høsten 2003. Oppskriften er sterkt inpirert av en gryte jeg hadde sett Tine Nordstrøm lage på SVT1.

Ukemeny uke 1

 

Fredag – Entrecôte med couscous og chilibønner

Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder. Den er en kombinasjon av det ekte amerikanske med et stort stykke entrecôte og cowboybønner, og det nordafrikanske med couscous. Et ekte fusionmåltid med andre ord!

Ukemeny uke 1

 

Lørdag – Tagliatelle med ratatouille

Ratatouille er en fransk grønnsaksstuing med auberginer og tomater, og vil for evig og alltid minne meg om den ultrasjarmerende animasjonsfilmen ”Rottatouille” hvor rotta Remy danker ut alle de flinke kokkene i Paris’ beste restaurantkjøkken.

Ukemeny uke 1

 

Søndag – Biff stroganoff

Historien forteller at det var en kokk som arbeidet for den russiske generalen, Count Paul Stroganov på 1890-tallet som oppfant den berømte gryteretten Biff Stroganoff. Jeg vet at mange bruker ferdig pose når de skal lage denne, men det trenger du ikke hvis du følger denne oppskriften.

Ukemeny uke 1

 

Dessert – Sjokolademuffins med høye hatter

Disse sjokolademuffinsene er som skapt til hvilken som helst fest. Se for deg dette: saftige muffins, høye marengshatter og glasur av mørk sjokolade. Her er det bare én ting å si: Lag, spis og nyt!

Ukemeny uke 1

 

Ett kommentar til “Ukemeny uke 1”

  1. Wow that was odd. I just wrote an incredibly long comment but after I clicked submit my comment
    didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again.

    Regardless, just wanted to say fantastic blog!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon