Ukemeny for uke 28

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 28

Ny uke allerede, folkens! Utrolig hvor fort disse sommerukene går! Denne uken er jeg på tur til Roma, hvor jeg har tenkt å spise mengder av god mat, sikkert gå titusenvis av skritt om dagen, kanskje shoppe et plagg eller to og definitivt kose meg!

Vil du se litt av hva som skjer på turen, må du følge meg på SnapChat (frutimian) eller Instagram Stories (Fru Timian)!

Her kommer en sommerlig meny som forhåpentligvis passer bra både om du fremdeles jobber eller om du har startet ferien. Jeg håper du finner mye som du har lyst til å lage. Ønsker deg en riktig så fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 10. juli – Grillet laks med råstekte grønnsaker og pesto

Dette er virkelig sommermat hjemme hos oss! Vi spiser det jo sånn i og for seg resten av året også, men det blir bestandig ekstra godt når råvarene har vært innom grillen før de serveres!

 

Tirsdag 11. juli – Pølse med brød og tzatziki

Om ikke dette er skikkelig sommermat, så vet ikke jeg! Kjøp inn noen gode pølser, lag en forfriskende tzatziki og nyt livet!

 

Onsdag 12. juli – Marinert kylling med couscous

Grill kyllingen ute på grillen eller stek den inne i stekepannen! Riktig så godt blir det uansett!

 

Torsdag 13. juli – Blomkålsuppe

Vi hyller den norske sommeren med herlig blomkålsuppe! Kanskje har den norske blomkålen kommet dit der du bor også?

 

Fredag 14. juli – Taco med svinekjøtt og hjemmelaget chilisaus

Dette er den perfekte middagen å lage når fredagstacoen skal holdes i hevd, og du samtidig har lyst på en liten – og kjempegod – vri!

 

Lørdag 15. juli – Italiensk pizza

Jeg er jo tross alt i Italia denne uken og regner med at det blir litt deilig pizzaspising. Kanskje kommer jeg tilbake med en ny oppskrift eller tre også. Frem til da kan vi kose oss med denne!

 

Søndag 16. juli – Saftig laks innbakt i butterdeig

Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus. Har du ikke det tilgjengelig, gir du bare fiskesykkene et ekstra dryss med salt og noen omganger med pepperkverna, samt en spiseskje eller to med creme fraiche.

 

Ukens dessert – S’mores med melkesjokolade, kjeks og marshmallows

Du skjønner at det må bli godt når du desserten består av smeltet sjokolade, myk marshmallow og kjeks! Det er en grunn for at desserten har fått navnet sitt – S’more, eller some more, som det er en forkortelse for.

 

Ukens gjærbakst – Pretzelboller

Skal du på stranden og har lyst til å ta med deg noe godt å spise på, er disse pretzelbollene herlige. For å leve opp til navnet sitt – pretzels – har de nemlig en salt skorpe!

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon