Ukemeny for uke 26
Skoleferien er i gang og med den følger det ferietid for noen. Kanskje du fremdeles har noen uker igjen før feriedagene kan nytes til det fulle? Heldigvis er det fullt mulig å få litt feriefølelse på en vanlig ettermiddag også. Litt god mat, beina på bordet og en bok i hendene, så er jeg iallfall særdeles mye nærmere feriemodusen.
Det er sommer og litt feriefølelse over middagsforslagene for denne uka også. Kanskje du finner deg noen nye favoritter?
God uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Å spise rømmegrøt på St.Hansaften er en stor tradisjon iallfall i Trøndelag hvor jeg er fra. Og å år er jeg hjemme på Inderøya også, så da får vi gå for bålbrenning i fjæra og rømmegrøt i tallerkenen! Gleder meg!
Tirsdag 24. juni – Kjøttboller og tzatziki i pitabrød
I oppskriften her bruker jeg lammekjøttdeig. Det er ikke like enkelt å få tak i hele året. Når den ikke er tilgjengelig, bruker jeg kjøttdeig. Server gjerne en god grønnsalat til disse kjøttbollene i pitabrød.
Onsdag 25. juni – Elgburger med bacon
Har du elgkjøtt liggende i fryseren, er disse burgerne helt ypperlig å bruke det opp på. Har du som meg ikke store mengder elgkjøtt tilgjengelig, erstatter du det med karbonadedeig. Blir supergodt det også!
Torsdag 26. juni – Stekt ørret med dillpoteter
Vi blir glade og får ekstra med positiv energi når vi lager og spiser mat med fiske, skarpe farger. Det er jeg helt sikker på. Se på de fantastiske fargene på denne retten! Dette er en symfoni av vakre røde toner.
Fredag 27. juni – Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater
Dette er skikkelig snaddermat med massevis av god smak. Jeg bruker kyllingfilet som jeg moser i food processoren sammen med hvitløk, bacon og soltørkede tomater. Så ruller jeg det hele inn i ferdig kjøpt butterdeig. Det er faktisk veldig enkelt og greit å lage.
Denne fiskegryta fra Louisiana er like mye en sommergryte som vintergryte. Jeg mener, det er ikke mange dager med kald vær på opprinnelsesstedet. Jeg ble dessuten introdusert til denne av min louisianske venninne på en skikkelig varm sommerdag!
Søndag 29. juni – Wok med svinefilet og kokosmelk
Grønnsaker, svinekjøtt og kokosmelk i en riktig så skjønn forening. Elsker mat som dette!
Ukas dessert – Delig daimkake med kaffesmak
En god iskake går aldri av moten. Her tilsetter jeg sterk kaffe for å få en skikkelig kaffesmak sammen med daimsmaken. Du gjør i grunn akkurat som du vil.
Ukas gode gjærbakst – Den beste flettekringlen
Hvem kan vel motstå en luftig, nystekt kringle full av deilig fyll? Ikke jeg iallfall.
En riktig god uke til deg!