Ukemeny for uke 26

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 26

Skoleferien er i gang og med den følger det ferietid for noen. Kanskje du fremdeles har noen uker igjen før feriedagene kan nytes til det fulle? Heldigvis er det fullt mulig å få litt feriefølelse på en vanlig ettermiddag også. Litt god mat, beina på bordet og en bok i hendene, så er jeg iallfall særdeles mye nærmere feriemodusen.

Det er sommer og litt feriefølelse over middagsforslagene for denne uka også. Kanskje du finner deg noen nye favoritter?

God uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 26

 

Mandag 23. juni – Rømmegrøt

Å spise rømmegrøt på St.Hansaften er en stor tradisjon iallfall i Trøndelag hvor jeg er fra. Og å år er jeg hjemme på Inderøya også, så da får vi gå for bålbrenning i fjæra og rømmegrøt i tallerkenen! Gleder meg!

Ukemeny for uke 26

 

Tirsdag 24. juni – Kjøttboller og tzatziki i pitabrød

I oppskriften her bruker jeg lammekjøttdeig. Det er ikke like enkelt å få tak i hele året. Når den ikke er tilgjengelig, bruker jeg kjøttdeig. Server gjerne en god grønnsalat til disse kjøttbollene i pitabrød.

Ukemeny for uke 26

 

 

Onsdag 25. juni – Elgburger med bacon

Har du elgkjøtt liggende i fryseren, er disse burgerne helt ypperlig å bruke det opp på. Har du som meg ikke store mengder elgkjøtt tilgjengelig, erstatter du det med karbonadedeig. Blir supergodt det også!

Ukemeny for uke 26

 

Torsdag 26. juni – Stekt ørret med dillpoteter

Vi blir glade og får ekstra med positiv energi når vi lager og spiser mat med fiske, skarpe farger. Det er jeg helt sikker på. Se på de fantastiske fargene på denne retten! Dette er en symfoni av vakre røde toner.

Ukemeny for uke 26

 

Fredag 27. juni – Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater

Dette er skikkelig snaddermat med massevis av god smak. Jeg bruker kyllingfilet som jeg moser i food processoren sammen med hvitløk, bacon og soltørkede tomater. Så ruller jeg det hele inn i ferdig kjøpt butterdeig. Det er faktisk veldig enkelt og greit å lage.

Ukemeny for uke 26

 

Lørdag 28. juni – Gumbo

Denne fiskegryta fra Louisiana er like mye en sommergryte som vintergryte. Jeg mener, det er ikke mange dager med kald vær på opprinnelsesstedet. Jeg ble dessuten introdusert til denne av min louisianske venninne på en skikkelig varm sommerdag!

Ukemeny for uke 26

 

Søndag 29. juni – Wok med svinefilet og kokosmelk

Grønnsaker, svinekjøtt og kokosmelk i en riktig så skjønn forening. Elsker mat som dette!

Ukemeny for uke 26

 

Ukas dessert – Delig daimkake med kaffesmak

En god iskake går aldri av moten. Her tilsetter jeg sterk kaffe for å få en skikkelig kaffesmak sammen med daimsmaken. Du gjør i grunn akkurat som du vil.

Ukemeny for uke 26

 

Ukas gode gjærbakst – Den beste flettekringlen

Hvem kan vel motstå en luftig, nystekt kringle full av deilig fyll? Ikke jeg iallfall.

Ukemeny for uke 26

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon