Ukemeny for uke 18
Det er masse lekre farger og smaker i denne ukas menyforslag. Lysten og trangen etter fargerik mat øker proposjonalt med spiringen utenfor huset. Fantastisk.
Jeg håper du finner mange ting du liker her! God uke til deg!
Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 29. april – Deilig fransk salat
Salat niçoise (Niçoise uttales niswahz) betyr salat som de lager den i Nice. Opprinnelig var det en vegetarisk salat, men på 50-tallet gjorde tunfisken sitt inntog i salaten. Og der har den blitt. Skikkelig snaddermat med gode, karakteristiske smaker!
Tirsdag 30. april – Lysegrønn kyllinggryte
Jeg elsker den irrgrønne fargen fra asparges og brokkoli! De lyser av liv og god smak.
Onsdag 1. mai – Vegetarlasagne
Jeg er slett ingen vegetarianer, men liker å spise vegetarisk innimellom. Prøver å ha iallfall én middag i uka som er helt uten kjøtt og fisk. Det er en letthet over den maten som jeg liker godt.
Torsdag 2. mai – Baconsurret laks med ostefyll
Salte baconskiver til smaksrik og rød laks, er skikkelig godt! Befriende lettvint er det også, og da er alle fornøyde.
Fredag 3. mai – Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat
Jeg liker skinkebiffen min best når den er fylt på en eller annen måte. Enten at jeg snitter opp en indre- eller ytrefilet av svin og fyller med urter og andre godsaker eller at jeg, som her banker flat fileter, legger på godt fyll og en ny filet før jeg syr det hele sammen med tannpirkere. Her bruker jeg soltørkede tomater og fersk mozzarella som fyll. Passer veldig godt til salaten med kikerter og cherrytomater.
Laks og pasta passer perfekt sammen! Her får de følge med gode tomater og en ultralettvint ostesaus, og det blir knallgodt! Kos deg!
Søndag 5. mai – Helstekt oksefilet med rosenkål og potetstappe
Dette er fantastisk god mat som passer perfekt når det skal være litt ekstra stas! Helstekt oksefilet med rosenkål og bacon. Det er fantastisk godt, og med et termometer for å stikke godt inn i kjøttet, er du garantert et perfekt stekeresultat.
Dessert – Panna cotta med bærsaus
Frisk og deilig panna cotta lagd med yoghurt, bringebærsaus og blåbær til pynt. Med sine farger passer den perfekt til høytidsdagene i mai!