Det er masse lekre farger og smaker i denne ukas menyforslag. Lysten og trangen etter fargerik mat øker proposjonalt med spiringen utenfor huset. Fantastisk.

Jeg håper du finner mange ting du liker her! God uke til deg!
Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 18

 

Mandag  29. april – Deilig fransk salat

Salat niçoise (Niçoise uttales niswahz) betyr salat som de lager den i Nice. Opprinnelig var det en vegetarisk salat, men på 50-tallet gjorde tunfisken sitt inntog i salaten. Og der har den blitt. Skikkelig snaddermat med gode, karakteristiske smaker!

Ukemeny for uke 18

 

Tirsdag 30. april – Lysegrønn kyllinggryte

Jeg elsker den irrgrønne fargen fra asparges og brokkoli! De lyser av liv og god smak.

Ukemeny for uke 18

 

Onsdag 1. mai – Vegetarlasagne

Jeg er slett ingen vegetarianer, men liker å spise vegetarisk innimellom. Prøver å ha iallfall én middag i uka som er helt uten kjøtt og fisk. Det er en letthet over den maten som jeg liker godt.

Ukemeny for uke 18

 

Torsdag 2. mai – Baconsurret laks med ostefyll

Salte baconskiver til smaksrik og rød laks, er skikkelig godt! Befriende lettvint er det også, og da er alle fornøyde.

Ukemeny for uke 18

 

Fredag 3. mai – Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat

Jeg liker skinkebiffen min best når den er fylt på en eller annen måte. Enten at jeg snitter opp en indre- eller ytrefilet av svin og fyller med urter og andre godsaker eller at jeg, som her banker flat fileter, legger på godt fyll og en ny filet før jeg syr det hele sammen med tannpirkere. Her bruker jeg soltørkede tomater og fersk mozzarella som fyll. Passer veldig godt til salaten med kikerter og cherrytomater.

Ukemeny for uke 18

 

Lørsdag 4. mai – Lekker laks

Laks og pasta passer perfekt sammen! Her får de følge med gode tomater og en ultralettvint ostesaus, og det blir knallgodt! Kos deg!

Ukemeny for uke 18

 

Søndag 5. mai – Helstekt oksefilet med rosenkål og potetstappe

Dette er fantastisk god mat som passer perfekt når det skal være litt ekstra stas! Helstekt oksefilet med rosenkål og bacon. Det er fantastisk godt, og med et termometer for å stikke godt inn i kjøttet, er du garantert et perfekt stekeresultat.

Ukemeny for uke 18

 

Dessert – Panna cotta med bærsaus

Frisk og deilig panna cotta lagd med yoghurt, bringebærsaus og blåbær til pynt. Med sine farger passer den perfekt til høytidsdagene i mai!

Ukemeny for uke 18

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *