Ukemeny for uke 33

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 33

Da er vi klare for den aller siste ferieuken før hverdagen starter for fullt. I alle fall for ungene. Jeg tror de både gleder seg til skolen starter igjen og synes samtidig at ferien har gått veldig fort. Så da er vel alt akkurat som det bruker å være!

Følg meg gjerne på Snap eller Instagram Stories du også, så får du se mer av det som skjer i matblogglivet, men som aldri kommer på bloggen. Du finner meg som Fru Timian eller frutimian.

Som vanlig har jeg satt sammen en variert ukemeny, hvor det forhåpentligvis skal være mye godt å finne for alle sammen. Jeg ønsker deg en riktig så god uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 13. august – Stekt ørret med potetstappe og knallgode grønnsaker 

En skikkelig sikker vinner på middagsfronten hjemme hos oss, er stekt laks eller ørret med potetmos og grønnsaker til! Det spiser vi skikkelig ofte! Ettersom jeg elsker å spise sprøstekt skinn på både ørret og laks, velger jeg som oftest den fisken i butikken som fremdeles har skinnet på. Om du ikke har prøvd å sprøsteke fiskeskinnet, som jeg gjør her, er dagens oppfordring fra meg: prøv!

 

Tirsdag 14. august – Blomkål- og linsesuppe

Etter min mening er supper fantastisk god mat! Det er lett å få gode smaker, veldig lett å lage den stappet av sunne saker og de kan også enkelt gjøres både kjappe og billige. Love it!

 

Onsdag 15. august – Fiskepinner med hjemmelaget pommes frites og rømmedressing

En av barns store fiskefavoritter er fiskepinner! Knasende, sprøstekt på utsiden og saftig på innsiden.

 

Torsdag 16. august – Spagetti bolognese 

Jeg innbiller meg at jeg har lest et sted at hver familie i Norge spise spagetti og kjøttsaus i gjennomsnitt én gang i uka. Det er mulig det er noe jeg har drømt, men at mange har dette som et fast innslag på middagsbordet, det har jeg ikke funnet på i drømmene.

 

Fredag 17. august – Vietnamesiske vårruller 

Vietnamesiske vårruller, eller ferske vårruller, om du vil, er supergodt! Du kan vel i bunn og grunn fylle dem med veldig mye forskjellig, både av søte ting – sånn at det blir litt dessertaktig – og salte, som jeg bruker her!

 

Lørdag 18. august – Kyllinglasagne

Verdenen av gode kyllingretter, som passer i en langpanne og som er perfekte å servere til både få og mange, er uttømmelig. Her kommer en ny variant fra meg. Jeg har kalt den kyllinglasagne fordi den ser ut som nettopp det når du tar den ut av ovnen. Smaker like godt som lasagne gjør den også!

 

Søndag 19. august – Grillet lammestek med tzatziki 

Jeg synes det er moro å grille store kjøtt- eller fiskestykker på grillen og så lenge som du har kontroll på varmen, er det enkelt å få et godt resultat.

 

Ukens dessert – Fritert banan med is og honning 

Jeg husker fremdeles følelsen av altoppslukende lykke da vi kjørte til Kina-restauranten på Steinkjer og jeg fikk kjøpe fritert banan til dessert! Å hvilken lykke! Her er vi definitivt tilbake til det gladet 80-tallet! Så hvorfor ikke ta med oss 80-tallet en tur opp til i dag!

 

Ukens gjærbakst – Rundstykker med rugmel og linfrø 

Du vet det blir en god frokost når du kan sette nystekte rundstykker på bordet! Jeg elsker det! Og det vet jeg at det er mange av dere som gjør også!

 

En riktig så god uke til deg!

Ett kommentar til “Ukemeny for uke 33”

  1. Jeg gleder meg til hver mandag morgen og ukens matoppskrifter! Jeg elsker å lese om mat og nye retter, men bruker aldri slavisk oppskrifter! Fantaserer bare, men får mange gode nye tips av deg. Så tusen takk for nok en inspirerende ukesmeny !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon