Hvilken festuke vi går inn i nå! Med både 17. mai og pinse i samme uke! Det er bare å håpe på at vi får med oss været på riktig side på 17. mai, så kan isen og pølsene spises i rikt monn.

Vi må ha litt annen mat også, så her kommer ukemenyen for den kommende uken fra meg. Forhåpentligvis er det noe for enhver smak her.

Ønsker deg en super uke og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 14. mai – Grove pannekaker

Vi starter uken med pannekakemandag! Disse er litt grove – og veldig gode!

 

Tirsdag 15. mai – Stekt laks med saftig couscous

Laks + couscous + indiske smaker = lykke!

 

Onsdag 16. mai – Lettvint pølsegryte

Det blir lettvint pølsegryte på 16. mai, så får du tid til å stryke ferdig alle bunadsskjorter og dressbukser som skal brukes i morgen.

 

Torsdag 17. mai – Innbakte pølser

Disse innbakte pølsene er morsomme å servere til både unger og voksne.

Vil du ha forslag til ulike 17. mai-menyer, finner du massevis av gode forslag her! God 17. mai!

 

Fredag 18. mai – Lasagne

Hjemmelaget lasagne! Jeg blir så glad når jeg får meldinger og bilder fra dere når dere lager maten min. Og denne lasagnen har jeg fått VELDIG MANGE tilbakemeldinger på! Blir så glad!

 

Lørdag 19. mai – pinseaften – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Ah! Dette er skikkelig herlig snaddermat! Elsker det! Er så godt og så lettvint å lage. Smakene smelter sammen og alle som får det servert bruker å bli skikkelig happy!

 

Søndag 20. mai – 1. pinsedag – Torsk med pesto og filodeig

Dette er hva jeg kaller vakker og god mat! Får ikke du skikkelig lyst på denne torskemiddagen når du ser dette bildet? Det får iallfall jeg! Her har jeg pakket inn torskestykker og pesto i filodeig, og får en supersaftig og smakfull fisk tilbake! Om du ikke finner filodeig, kan du også bruke butterdeig.

 

Ukens kake – Bløtkake

Luftig sukkerbrød og massevis med krem og bær! Da snakker vi skikkelig bløtkake! Sukkerbrødoppskriften som jeg bruker her, er hva vi kan kalle idiotsikker! Jeg har sikkert fått hundrevis av tilbakemeldinger fra dere lesere på at dere også får perfekt sukkerbrød når dere bruker denne oppskriften!

 

Ukens gjærbakst – Rundstykker i langpanne

Disse rundstykkene er supre å bake til 17. mai-frokosten eller til lange frokoster i løpet av pinsen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *