Ukemeny for uke 10
Herlighet, nå snør det utenfor kjøkkenvinduet her igjen! Jeg kjenner at jeg er mer enn klar nok for at denne snøen skal forsvinne nå, men her er jeg, som alle dere andre, fullstendig maktesløs. Og godt er det. Da er det jo bra at jeg kan sitte inne og kose meg med en god kopp med hjemmelag ingefærte mens jeg skriver denne ukemenyen.
Den uken som kommer nå, skal jeg blant annet ha fotoshoot med 17. mai-mat. Det er bestandig litt spesielt å være i en årstid så lenge før den egentlig er der i virkeligheten. Men det er moro også!
God mat må vi spise denne uken også, ikke sant? Som alltid prøver jeg å varierer innholdet i ukemenyen, slik at det blir både hvitt og rødt kjøtt, fisk og vegetarisk i løpet av uken.
Jeg ønsker deg en skikkelig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 2. mars – Ørret med soyasaus og honning
Krydringen av disse ørretfiletene er superenkel og kjapp, og gir et lett asiatisk preg på den ferdige smaken.
Tirsdag 3. mars – Kyllingsalat med feta og oliven
Steker du kyllingfileten som jeg gjør her, er du garantert et saftig resultat!
Onsdag 4. mars – Spagetti med tomatsaus
Når du vil ha super middag på særdeles kort tid, er dette middagen å ty til! Du bruker maks 20 minutter fra du setter i gang til middagen står klar på bordet. Og det må jo kunne ansees som godkjent.
Torsdag 5. mars – Torsk med ovnsbakte grønnsaker og guacamole
Massevis av deilig skrei å få kjøpt i butikken nå, så da er det bare å benytte seg av anledningen!
Fredag 6. mars – Entrecôte med couscous og chilibønner
Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder.
Lørdag 7. mars – Thaisuppe med kylling
Så gode smaker sammen!
Søndag 8. mars – Italiensk grønnsakssuppe med basilikumpesto
Jeg simpelthen elsker å ha tilsette en god spiseskje med nylagd basilikumpesto i grønnsakssuppen. Akkurat som italienerne gjør!
Ukens kake – Mammas sjokoladelangpanne
Det er en klassisk langpannekake, og det er jo bestandig kjekt å ha på repertoaret.
Ukens gjærbakst – de beste blåbærbollene
Ja, de er skikkelig klinete å lage, men du så gode de er å spise! Disse blåbærbollene er luftige som en godværssky samtidig som de er fulle av deilig smør og norske skogsblåbær. Jeg simpelthen elsker dem og det tror jeg du kommer til å gjøre også!
En riktig god matuke til deg!