Hei folkens! Håper livet er bra! Dette kommer til å bli en travel uke for meg. Det er nemlig konfirmasjon på lørdag, og jeg skal lage maten selv, så her er det mye som skal på plass av både matlaging, kakebaking og bordekking. Det blir bra. Gleder meg til alt!

Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen. Både rødt kjøtt, kylling, fisk og vegetar, og – selvfølgelig – enkle hverdagsmiddager som du (forhåpentligvis) har tid til å lage også på travle hverdager.

Jeg ønsker deg en riktig så fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 23. mai – Grove pannekaker

Vi satser på å starte uken som en pannekakemandag! Disse grove pannekakene blir bestandig særdeles godt mottatt her hjemme.

grove-pannekaker

 

Tirsdag 24. mai – Lettvint pølsegryte

Dette er også en familiefavoritt! Kanskje det blir det hos deg også?

lettvint-polsegryte

 

Onsdag 25. mai – Stekt torsk med grønnsaker og guacamole

Torsk er en delikat og god fisk som er ypperlig å servere som familiemiddag. Den har ikke så veldig mye smak i seg selv, men er desto mer takknemlig for å få følge med andre gode smaker. Her råsteker jeg grønnsaker i stekeovnen og lager en tykk og god guacamole som slår følge med fisken.

stekt-torsk-med-guacamole

 

Torsdag 26. mai – Wraps med biff og grønnsaker

Wrapsen kan fylles med mye mer enn tacokjøttet på fredagskvelden. Her er det biffkjøtt, grønnsaker og en kjapp dressing som blir rullet inn.

entrecote-med-gronnsaker-i-tortillalefse

 

Fredag 27. mai – Smørfylt kyllingfilet med rotgrønnsaker

Dette er, etter min smak, skikkelig snaddermat! Blir virkelig aldri lei denne maten!

kylling-og-gronnsaker-i-langpanna

 

Lørdag 28. mai – Lasagne

Det er lenge siden (tror jeg) at lasagnen har vært med i ukemenyen, så nå er det på tide å ta den frem igjen. En stor langpanne med hjemmelaget lasagne er bestandig skikkelig poppis.

saftig-hjemmelagd-lasagne

 

Søndag 29. mai – Grillet makrell

Den første makrellen er her! Juhu! Makrellen er kjempegod både å grille og å steke i stekepannen. Her får den indiske smaker som følge, og resultatet blir aldeles strålende godt!

grillet-makrell-med-indiske-smaker

 

Ukens dessert – Karamellpudding

Konfirmanten har bestilt karamellpudding til dessert på konfirmasjonen, så da er det vel bare å lage en skikkelig stor porsjon! Fordelen med karamellpudding er at den skal lages minst én dag før servering.

god-gammeldags-karamellpudding

 

Ukens gjærbakst – Focaccia med tynne potetskiver

Nå når nypotetene begynner å komme i butikken, er det skikkelig godt å putte tynne skiver av dem oppå focacciaen også.

focaccia-med-nypotet

En riktig god uke til deg!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *