Ukemeny uke 3

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 3

Brrrrr. Jeg er jammen glad jeg bor i et varmt hus! Det er mulig det er noe galt med korttidshukommelsen min, men jeg innbiller meg det er lenge siden det har vært så kaldt så lenge. Nå er det jammen deilig å spise varmende mat inne. Husets 12-åring synes ikke kulden er like bitende som sin mor – les: hun er flinkere til å kle seg varmt – så hun elsker å styre på ute i snøen. Særdeles gjerne med en termos varm kakao.

Det er mye god og varmende mat å finne i ukemenyen for den kommende uken. Og forhåpentligvis noe for enhver smak.

Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny uke 3

 

Mandag 18. januar – Couscoussalat

Jeg er veldig glad i couscous. I seg selv er den kanskje litt kjedelig i smaken, men den tar så utrolig velvillig opp alle de smakene som jeg gir den, og da kan jeg ikke annet enn å bli henført.

I denne couscousversjonen ovnsbaker jeg grønnsaker som jeg blander inn sammen med de små grynene. Server gjerne denne yoghurtdressingen til.

Ukemeny uke 3

 

Tirsdag 19. januar – Tirsdags-con carne

I tirsdagsvarianten av con carne bruker jeg helt vanlig kjøttdeig istedenfor grytekjøtt, så har du fiks ferdig middag på under halvtimen.

Gryta blir middels sterk. Tilpass chilipulveret etter din smak, men ikke vær pysete. Du skal kjenne at svetten ligger på lur ved hårfestet.

Ukemeny uke 3

 

Onsdag 20. januar – Fiskekaker med remulade

Gode fiskekaker går virkelig aldri av moten! Har du lyst til å prøve deg på dine egne, kan jeg slå fast at det er like lett å lage fiskekaker som kjøttboller.

Ukemeny uke 3

 

Torsdag 21. januar – Kyllingsuppe med nudler

Jeg messer til stadighet om hvor trivelig det er å invitere venner og familie over på mat, gjerne midt i uka, helt upretensiøst. I samme åndedrett bruker jeg da også å si at det er bedre med venner rundt bordet enn støvfrie kjøkkenkroker, hvis nå det skulle settes opp mot hverandre.

Kunststykket her er å ikke ta munnen for full. Å ikke legge lista så høyt når du inviterer at det er mer åk enn glede rett før gjestene kommer.

Ukemeny uke 3

 

Fredag 22. januar – Ovnsbakte grønnsaker og kjøtt

Alle som har lest noen av mine middagsoppskrifter vet at jeg er en stor tilhenger av å putte diverse råvarer i en langpanne, helle over litt god olivenolje og krydder, blande og steke. Dette er middager som er kjappe å lage, lite jobb med og som du lett kan bruke opp rester i eller når du har små biter av diverse grønnsaker liggende i kjøleskapet.

Ukemeny uke 3

 

Lørdag 23. januar – Deilig calzone

Forrige fredag lagde jeg calzoner til familien og mens vi satt der og slurpet og skravlet konkluderte alle fire med at det var alt for lenge siden sist. Så da er det på’n igjen!

Hjemmelaget calzone er superdupergodt!

Ukemeny uke 3Foto: Mette Møller

 

Søndag 24. januar – Pai med ørret og reker

Jeg er veldig glad i pai! Det er noe med den sprø paibunnen mot det kremete fyllet som er helt perfekt etter min smak. For at paien skal bli vellykket, må du ha en god bunn, og med denne oppskriften får du garantert en sprø og velsmakende bunn. Det tar litt tid å lage den, men den er verdt hvert eneste sekund! Spør du meg, er pai perfekt både å spise til middag og hvis syforeningen har tenkt å ta seg en tur.

Ukemeny uke 3

 

Ukens kake – Den store stygge ulvens sjokoladekake

”Den store stygge ulvens sjokoladekake” fra Disney’s kokebok, som kom ut en gang på 70-tallet var den første kaken jeg bakte selv. Og den ble raskt en favoritt.

Ukemeny uke 3

 

Ukens gjærbakst – Fantastisk gode brød med sjokolade- eller mandelfyll

Dette er fantastisk godt, polsk bakverk. Babka er brød, fylt med mandler, rosiner, appelsin eller sjokolade. Her har jeg lagd to versjoner: én med sjokolade og én med mandelfyll.

Ukemeny uke 3En riktig god uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon