Ukemeny for uke 44

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 44

For en herlig helg vi har hatt her på Østlandet! Strålende solskinn og generelt god stemning kan jeg melde om her hos meg, iallfall! Nå mens jeg skriver ukemenyen sitter jeg og ser på Stjernekampsendingen fra i går, på NRK. Griner av operaen og heier på begge de to finalistene.

Tilbake til maten for den kommende uken! Vi må jo spise skikkelig god mat denne uken også, ikke sant? Jeg har satt sammen en ukemeny som jeg håper vil falle i smak. Her er det fisk, kylling, storfekjøtt, svinekjøtt og vegetar sammen med gode grønnsaker og annet godt tilbehør.

Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 31. oktober – Fiskesuppe på 1-2-3

Denne fiskesuppa er en perfekt hverdagssuppe som jeg har lagd i ulike varianter utrolig mange ganger. Og det er ikke mange flere minutter du bruker på å lage denne suppa sammenlignet med en posesuppe. Og smaken, den kan virkelig ikke sammenlignes med posevarianten.

lettvint-fiskesuppe

 

Tirsdag 1. november – Pastaslat med chorizo

Du vet du ikke er langt unna et et godt måltid mat når du har en pose med pasta i skapet og en boks kremost i kjøleskapet. Og skulle du være så heldig at du har en chorizopølse i kjøleskapet også, ja da er du jammen skikkelig heldig!

pastasalat med chorizo

 

Onsdag 2. november – Avokadosalat med tomat, gulrot og appelsiner

Kjenner du at humøret stiger et par hakk når du serveres fargerik mat? Jeg kjenner formelig at kroppen kvikner til når knallfarger, som det er i denne salaten, settes foran meg.

Server salaten alene som en lett middag eller bak disse lettvinte rundstykkene og server til!

salat-med-avokado-og-tomat

 

Torsdag 3. november – Stekt laks med ovnsbakte grønnsaker

Jeg elsker det når det er sånn at maten blir feiende flott uten at man egentlig har gjort spesielt mye for at den skal bli det. Det synes jeg denne staselige laksen er et godt eksempel på. Jeg ovnsbaker grønnsaker og steker bacon og  fiskestykker og voila! så dukker disse lekkerbiskenene opp på tallerkenen!

laks-med-ovnsbakt-sellerirot-og-bacon

 

Fredag 4. november – Spinatpai med fetaost

Har du ennå ikke prøvd denne paien, så vit at du har noe utrolig godt i vente! Det er ikke uten grunn at dette er favoritten til husets 15-åring!

spinatpai med fetaost

 

Lørdag 5. november – Saftig biff med hasselbackpoteter og rødvinssaus

Når du kjøper et dyrt stykke kjøtt for å steke deg en biff, gjelder det å behandle kjøttet med respekt sånn at du får mest mulig god smak og opplevelse for pengene.

biff-med-hasselbackpoteter-og-gronnsaker-4

 

Søndag 6. november – Urtefylt lammelår med ovnsbakte potetskiver og brun saus

Dette er et skikkelig festmåltid! Så her er det bare å invitere gode venner på middag og ta for seg av den gode maten.

utbeinet-lammelar-front

 

Ukens kake – Gulrotkake med kjeksbunn

Denne gulrotkaken er ganske så annerledes enn den tradisjonelle med kremostglasur på toppen. Den er nok mer i retningen av en amerikansk gresskarpai, som jo, etter min smak, er kjempegodt!

gulrotkake 2

 

Ukens gjærbakst – Skolebrød

Saftige skolebrød er bestandig en stor høydare! Ikke så mye mer å si i grunn.

skolebrod-web-1000

En riktig god uke til deg!

Vil du få et lite innblikk i hvordan livet bak bloggen er, finner du meg på Snapchat som frutimian. Du kan også gå inn på Snapchat. Så finner du dette bildet og klikker på skjermen din slik at den scanner dette bildet. Da kommer jeg opp! Jippi!

snapcode kopi

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon