Ukemeny for uke 11
Ja, så ble det litt vinter igjen da. Jeg vet det jo, for akkurat det samme skjer hvert eneste år. Våren ser ut til å komme, krokusen begynner å forsiktig stikke opp av jorda og jeg gleder meg til å omfavne våren. Så kommer snøen lavende ned igjen! Ja, ja! Vi får ta det været som kommer og la de litt vinterlige middagene prege denne uken.
Skreien er fremdeles i sesong, så den må også få sin plass i ukemenyen. Ellers håper jeg at jeg har funnet frem oppskrifter som frister til å prøve.
Ønsker deg en fin uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 11. mars – Pasta arrabiata
En litt småsinna italiener er det som er dagens middagstips – arrabiata betyr nemlig sinna, og chilimengden gjør at denne blir lettere hissig. Tilpass hvor mye chili du bruker ut fra din egen gane.
Tirsdag 12. mars – Kylling med peanøttsaus
Om du velger å træ kyllingkjøttet på grillpinner, som jeg har gjort her, eller om du bare steker hele fileter som du skjærer i skiver etterpå, ja det er helt fullstendig opp til deg! Veldig godt sammen med denne peanøttsausen blir det uansett. Og peanøttsausen lager du på noen få minutter.
Onsdag 13. mars – Deilige, danske smørbrød
Lag fiskekakene selv eller kjøp ferdige i butikken, og kok noen småpoteter og skjær i skiver, så er du nesten klar med dagens danske fristelse!
Torsdag 14. mars – Langpannemiddag med grønnsaker og pølser
I dagens middag er det langpannen og stekeovnen som trår til og står for mesteparten av middagslagingen. Det tar deg 5 minutter å forberede middagen. Så skal den stå i stekeovnen i 30 minutter. Love it!
Fredag 15. mars – Kjøttdeiggryte – one pot-midag (sponset link)
Ja, vi elsker one pot-middager! Også denne kjøttdeiggryten – med en skikkelig skvis srirachasaus i! Perfekt for hvilken som helst dag i uken!
Lørdag 16. mars – Kjøttgryte med rotgrønnsaker og potetstappe
Jeg elsker å lage gryter i stekeovnen! Jeg bruker å gjøre klar alle ingrediensene og koke opp gryten på stekeplaten før jeg legger på et lokk og setter hele gryten i stekeovnen på rundt 120 grader. Og der kan gryten stå i mange timer og godgjøre seg samtidig som den fyller hele huset med en fantastisk godlukt!
Søndag 17. mars – Fersk skrei med rødvinsaus
Kritthvite fiskeskiver og mørkerød, kraftig saus! NAM! Den norske skreier er fremdeles i sesong, så her er det bare å kjøre på! Her har jeg brukt skiver av fisken. Det går også veldig fint å bruke filetstykker.
Ukens kake – Snickerskake med veldig god glasur
Dette er en herlighet av en konfektkake, så bak i vei og kos deg med resultatet!
Ukens gjærbakst – Kanelsnurrer i langpanne
Nam! Kanelsnurrer er noe av det beste som finnes – og det vet jeg at veldig mange av dere er helt enig med med i. Sjekk ut oppskriften på disse!
En god uke til deg!