Snickerskake med veldig god glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Snickerskake med veldig god glasur

Ja, jeg vet det! Jeg har opptil flere oppskrifter på snickerskake her på bloggen allerede. Men, så fikk jeg så utrolig lyst på et stykke da, og da var det bare å sette i gang med litt baking.

Jeg styra ganske mye fram og tilbake for å lage akkurat den glasuren som jeg hadde sett for meg i hodet. Og resultatet du ser her, var fjerde glasurforsøk. Og dette ble jeg superfonøyd med. Jeg brukte en velkjent glasur – nemlig glasuren til min kjempepopulære suksesskake med fantastisk god gul glasur – og så rørte jeg inn smeltet sjokolade i den! Kan du tenke deg; den glasuren med massevis av salte peanøtter over og litt revet mørk sjokolade over der igjen! NAM!

Dette er en herlighet av en konfektkake, så bak i vei og kos deg med resultatet!

Snickerskake med supergod glasur

Kakebunn
5 eggehviter
225 g sukker
50 g peanøttsmør
100 g salte crakers (jeg bruker Sætre snackers, men du kan også bruke Ritz)
125 g salte peanøtter

Sjokoladeglasur
100 g mørk sjokolade, 70 %
100 g melkesjokolade
100 g kjøleskapskaldt smør
5 eggeplommer
1 dl H-melk
75 g sukker
10 g maisenna
100 g peanøtter til dryss
litt mørk sjokolade til dryss

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 26 cm i diameter med formfett. Legg bakepapir i bunnen.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk til eggehvitene begynner å forme hvite topper. Tilsett sukkeret i en stråle mens mikseren går på høy hastighet. Pisk til alt sukkeret et oppløst og du har fått en blank marengs. Ha i peanøttsmøret og pisk det inn.

Knus de salte kjeksene lett. Jeg bruker bare å knuse dem med fingrene før jeg har både dem og peanøttene i marengsen og vender dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i rundformen og sett den midt i stekeovnen. Stek bunnen i 28-30 minutter.

La den avkjøles på en bakerist før du tar av ringen og legger bunnen over på et kakefat.

Smelt sjokoladen til glasuren over vannbad, i mikroen eller rett i en kjele på styrke 1 eller 2 på en induksjonstopp (andre topper blir for varme og sjokoladen vli bli ødelagt). For å lage et vannbad, koker du opp litt vann i en kasserolle som ikke er så veldig stor. Så setter du en stålbolle over kasserollen. Bollen skal ikke nå ned til vannet i kasserollen. Knekk sjokoladen i bollen. Kok opp vannet i kjele og la det småkoke frem til sjokoladen er smeltet. Ta sjokoladen av varmen og la den avkjøles litt.

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i små terninger. Sett det så tilbake i kjøleskapet. Og, jeg bruker bestnandig å få mange spørsmål og hva jeg mener med smør, og til det svarer jeg bestandig at når jeg skriver smør, mener jeg smør – altså normalsaltet meierismør.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Bruk en pisk til å piske vekk eventuelle melklumper og sett det over litt over medium varme. Kok opp mens du rører hele tiden. La det koke i 20 sekunder.

Ta så kjelen av varmen, ikke bare skru av varmen på platen, men fjern kjelen vekk fra stekeplaten. Finn frem smøret og pisk det inn. Pisk inn noen smørklumper om gangen til alt er rørt inn. Så heller du i sjokoladen over i kjelen og rører det hele sammen.

Fordel sjokoladeglasuren over kakebunnen. Dryss over peanøttene. Jeg bruker å klemme noen av dem litt ned i glasuren også. Bruk en grønnsaksskreller til å skrelle litt mørk sjoklade over der igjen.

Da er kaken klar for servering! Kos deg!

 

18 kommentarer til “Snickerskake med veldig god glasur”

 1. De vispede eggehvitene ble flytende når peanøttsmøret kom i. Er dette meningen? Jeg ville heller ha blandet peanøttsmøret med litt av de vispede eggehvitene og så blandet alt. Fint å få din mening:)

  • Hei Anne Guri! Nei, det er ikke meningen at det skal bli flytende når du har i peanøttsmøret, men det skal være en glatt marengs. Ikke helt stiv, altså, men som en tykk marengs. Var eggehvitene pisket lenge nok i utgangspunktet? Å blande peanøttsmøret med litt først, for så å vende det inn, høres ut som en god plan 🙂

  • Hei Hanna! Den smaker iallfall like godt dagen etter. Lengre enn det har jeg aldri hatt den, men jeg antar at det skal gå riktig så bra.

 2. Hei!
  Holder på å lage kaka nå. Stusser litt på peanøttene. I oppskriften står det 100gr til dryss til slutt. Men i utførelsen skriver du at du blander peanøttene inn i marengsen… Jeg hadde akkurat 100gr penøtter igjen, og de havna nå i marengsen, da jeg bsre gjorde det jeg leste.. Så nå har ingenting å pynte med da. Så det var litt kjedelig!

  • Hei Tonje!
   I oppskriften står det 125 g peanøtter til marengsbunnen og 100 g peanøtter til strøssel over glasuren 🙂

   • Jeg kan garantere deg at jeg har lest feil i oppskrifter MANGE ganger jeg også 🙂
    Det går veldig fint å drysse peanøtter over kaken senere – hvis du skal innom butikken før kaken serveres 🙂

 3. Jeg skal servere denne i bursdagsselskap i morgen, og gleder meg! Den ser så god ut 🤤 Kan jeg lage glasur og pynte den noen timer i forveien, eller blir den best om jeg har på glasur og pynt rett før servering?

  • Hei, Thuva! Beklager, men jeg så ikke dette før nå. Ja, du kan lage glasur og pynte noen timer før servering. Håper det ble bra 🙂 Og gratulerer med dagen – til den som hadde bursdag!

 4. Hei. Vi har eggeallergi i familien. Tåler varmebehandlet egg, så bunnen går bra. Hvordan kan jeg lage glasuren uten eggeplommer?

  Mvh

  Ellen.

  • Hei Ellen! Eggene til glasuren blir jo også varmebehandlet, for glasuren skal koke i 20-30 sekunder, men om det ikke er bra nok varmebehandling, så har jeg ikke noe annet godt alternativ. Kanskje det er mulig å bruke noen eggerstatter? Det har jeg dessverre ingen erfaring med. Kanskje noen andre har?

 5. Det er så moro å følge deg, du er en inspirasjon. Med alt det gode og deilige du lager.
  Skal prøve sniker kaken. Tusen takk for oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon