Sjokoladekake uten mel

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + avkjøling

Porsjoner: 8

Sjokoladekake uten mel

Hvis du har lyst på en skikkelig deilig sjokoladekake i påsken, kan du lage sjokoladekake uten mel! Her snakker vi herlig mørk og mektig sjokoladekake med en like mørk og mektig krem på toppen. Dette er en skikkelig god konfektkake.

Den er dessuten helt strålende å lage dersom du skal servere til noen som ikke tåler mel, for denne lager du helt uten mel. Husk bare å sjekk ut pynten også, for å være sikker på at den er helt uten mel.

Når du lager en melfri kake som dette, vil den ramle ned på midten så snart den blir avkjølt. Det betyr ikke at du ikke har lyktes i bakingen. Det er akkurat sånn denne skal være.

LES MER! Sånn lager du SUKSESSKAKE MED FANTASTISK GOD GUL KREM!

Denne oppskriften er særdeles sterkt inspirert av en av Nigella Lawsons sjokoladekaker.

Ingredienser

Kakerøren
250 g mørk sjokolade
125 g smør
6 egg
175 g sukker
1 ts vaniljesukker

Sjokoladekremen
125 g mørk sjokolade
2.5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Pynt
ulike sjokolade- eller lakrisegg

Slik baker du sjokoladekake uten mel

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en form på 24 cm. Legg et bakepapir i bunnen av forma.

Brekk sjokoladen og smøret i mindre biter og smelt det sammen i mikrobølgeovn eller over vannbad. I mellomtiden deler du opp eggene slik at fire av eggene blir delt i plomme og hvite.

Pisk de fire eggehvitene stive. Når det begynner å bli stivt, tilsetter du 100 gram av sukkeret, litt etter litt. Ta det ut og ha det over i en annen bolle.

Så har du de fire eggeplommene og de to hele eggene, samt resten av sukkeret og vaniljesukkeret i miksmasterbollen og pisker eggedosis av det.

Når eggedosisen er ferdig, har sjokoladeblandingen fått stått og avkjølt seg littegrann. Hell den i en tynn stråle oppi eggedosisen, mens vispene fremdeles går. Når det er blandet, stopper du mikseren og har i litt av de stivpiskede eggehvitene. Bruk en slikkepott, og litt store bevegelser til å røre det inn. Når det er helt innblandet, har du i resten. Bruk hele tiden store bevegelser sånn at du ikke rører ut lufta som du har pisket inn.

Hell røra over i den smurte rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter. Ta den ut og la den avkjøles på en rist.

Sjokoladekremen

Kaka må være helt avkjølt før du kan ha på kremen.

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad. Sett den til avkjøling til den er så kald som den kan få blitt uten å stivne igjen.

Visp en ganske løs krem av fløten og vaniljesukkeret. Så snart den begynner å tykne, tilsetter du sjokoladen i en tynn stråle.

Fordel kremen oppå kaka og strø sjokoladeegg på toppen.

13 kommentarer til “Sjokoladekake uten mel”

 1. Denne må prøves!! Men lurer på om er en idè å ha litt revet appelsinskal/appelsinsaft i kaken eller eventuelt kremen? Bare for å få den til å bli enda mer påske? 🙂

  Uansett, takk for alle godbiter som du deler! 🙂

  • Hei Nina!
   Ja, du kan fryse kaken, men ikke kremen. Kaken går veldig fort i stykker – ettersom det ikke er mel i den – så du må passe på at den ikke blir klemt i fryseren. 🙂

 2. Denne skal definitivt lages til niesen min som nettopp har fått påvist glutenallergi og er veldig lei seg for det…
  Men mye mørk sjokolade er ikke SÅ populært hos de minste her; vil det utgjøre en forskjell om jeg bytter noe med lysere sjokkis? Oppfører kaken seg annerledes da? 😉

  • Hei Marianne! Beklager sent svar, men jeg har hatt påskeferie fra mailer og kommentarer. Når man går til lysere sjokolade kan det være lurt å redusere sukkermengden litt fordi sjokoladen har mer sukker i seg. Ellers vil den oppføre seg likt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon