Lyst på en skikkelig deilig sjokoladekake i påska? Da er det godt mulig at dette er kaken du skal lage! Denne melfrie sjokoladekaken har jeg lagd i utallige varsjoner og varianter, og den smaker fremdeles like godt. Kaken inneholder masse mørk sjokolade, så den blir skikkelig mektig, men fordi den ikke har mel i seg, blir den nesten luftig som en marengs og oppleves på derfor ikke som tung og mektig. Kun mektig på den helt rette måten.

Når du lager en melfri kake som dette, vil den ramle ned på midten når den blir avkjølt. Du kan gjerne bare servere den helt for seg selv, sammen med is eller som her – med en god sjokoladekrem på toppen.

For å få den riktige påskestemningen, pynter jeg den med små sjokoladekolibriegg. Denne oppskriften er særdeles sterkt inspirert av en av Nigella Lawsons sjokoladekaker.

Påskekake

Dette trenger du til 1 kake
250 g mørk sjokolade
125 g smør
6 egg, 2 hele og 4 delt i plomme og hvite
175 g sukker
1 ts vaniljesukker

Krem
125 g mørk sjokolade
2 ½ dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
sjokoladeegg til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader og smør en form på 24 cm. Legg et bakepapir i bunnen av forma.

Brekk sjokoladen og smøret i mindre biter og smelt det sammen i mikrobølgeovn eller over vannbad. I mellomtiden har du de fire eggehvitene i en miksmasterbolle og visper dem stive. Når det begynner å bli stivt, tilsetter du 100 gram av sukkeret, litt etter litt. Ta det ut og ha det over i en annen bolle.

Så har du de fire eggeplommene og de to hele eggene, samt resten av sukkeret og vaniljesukkeret i miksmasterbollen og pisker eggedosis av det.

Når eggedosisen er ferdig, har sjokoladeblandingen fått stått og avkjølt seg littegrann. Hell den i en tynn stråle oppi eggedosisen, mens vispene fremdeles går. Når det er blandet, stopper du mikseren og har i litt av de stivpiskede eggehvitene. Bruk en slikkepott, og litt store bevegelser til å røre det inn. Når det er helt innblandet, har du i resten. Bruk hele tiden store bevegelser sånn at du ikke rører ut lufta som du har pisket inn.

Hell røra over i den smurte rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter. Ta den ut og la den avkjøles på en rist.

Kaka må være helt avkjølt før du kan ha på kremen.

Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i mikrobølgeovn eller over vannbad. Sett den til avkjøling til den er så kald som den kan få blitt uten å stivne igjen.

Visp en ganske løs krem av fløten og vaniljesukkeret. Så snart den begynner å tykne, tilsetter du sjokoladen i en tynn stråle.

Fordel kremen oppå kaka og strø sjokoladeegg på toppen.

Påskekake

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Denne må prøves!! Men lurer på om er en idè å ha litt revet appelsinskal/appelsinsaft i kaken eller eventuelt kremen? Bare for å få den til å bli enda mer påske? 🙂

    Uansett, takk for alle godbiter som du deler! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *