Er du klar for en ny oppskrift på en supersaftig og knallgod sjokoladekake? Da er du på riktig sted!

Til denne herligheten trenger du ikke en gang å finne frem kjøkkenmaskinen. Kun litt hakking og røring til bunnen – i tillegg til steking – og et raskt lite oppkok til glasuren.

LES MER: Supersaftig sjokoladekake med masse deilig glasur!

I tillegg til å være superkjapp – her snakker vi om å koke opp Nutella og fløte, avkjøle i noen minutter for så å helle over kaken – renner noe av glasuren ned i kaken og gjør den så saftig at det nesten ikke er mulig å få en saftigere kake.

Jeg sier bare: Kos deg!

Saftig sjokoladekake med Nutellaglasur

til en rundkake på 22 cm

Kakebunn
75 g mørk sjokolade – 70 %
75 g lys kokesjokolade
250 g hvetemel
225 g sukker
25 g bakekako
1 ts bakepulver
½ ts natron
2 ts vaniljesukker
½ ts salt
2 dl vann
¾ dl solsikkeolje eller annen nøytral olje
1 toppet ss (50 g) rømme eller naturell yoghurt

Nutellaglasur
250 g Nutella
1 ½ dl kremfløte
ca. 30 g mørk sjokolade til strøssel
¼ ts flaksalt til strøssel

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm med smør eller olje oppover kantene. Legg et bakepapir i bunn.

Bruker du sjokoladeplater, starter du med å grovhakke både den lyse og den mørke sjokoladen. Har du sjokoladechips, slike små knapper, har du dem bare rett i en bolle sammen med alle de tørre råvarene til kakebunnen. Bland det sammen med en pisk sånn at du fjerner alle mel- og kakaoklumper.

I en annen bolle blander du sammen vann, solsikkeolje og yoghurt/rømme. Hell det over den tørre blandingen og rør det kjapt sammen. Hell det over i den smurte kakeformen og sett den i stekeovnen.

Stek bunnen i ca. 35 minutter. Jeg bruker ikke kakepinne her for å sjekke om den er gjennomstekt, bare forsikrer meg om at toppen på kaken er ganske så fast og fin.

La kaken avkjøles på en bakerist før du forsiktig tar av kakeringen og legger kaken opp ned å et kakefat. Mer av glasuren vil renne nedi kaken når du legger den opp ned. Dersom kaken buler veldig midt på, kan du skjære det av før du legger den på fatet.

Ha Nutellaen og fløten i en kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke i 1-2 minutter før du setter kjelen til side og lar glasuren avkjøles til den er så kald at du greier å putte fingeren i uten å brenne deg.

Hell halvparten av glasuren over kaken og la den trekke inn i selve bunnen. Vent i 3-4 minutter før du heller over resten av glasuren.

Bruk en kvass kniv til å kave (skjære helt tynne skiver) av sjokoladen. Den brekker for opp, så bruk kniven for å flytten den fra skjærefjølen til sjokoladekaken og fordel den over kaken. Avslutt med et lite dryss av flaksaltet til slutt.

Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *