Jeg har fått skikkelig dilla på one pot-middager for tiden! Det har jeg jo egentlig bestandig hatt, og jeg gav jo ut boka Lettvinte middager, for mange år siden. Men nå er jeg altså inne i en skikkelig stim for tiden.

Det er jo utrolig mange supergode middager som kan lages i én og samme gryte eller langpanne! Og jeg vet at veldig mange av dere elsker disse middagene også. De er perfekte å lage alle disse hverdagene hvor tiden til kokkelering er liten. Og de er helt strålende å lage de dagene man har lyst på god mat – helt uavhengig av hvor mye tid man egentlig har til å lage mat.

I dagens middag er det langpannen og stekeovnen som trår til og står for mesteparten av middagslagingen. Det tar deg 5 minutter å forberede middagen. Så skal den stå i stekeovnen i 30 minutter. Love it!

Grønnsaker og pølser i langpanne

4 personer

1 stor squash
1 rødløk
4 fedd hvitløk
600 g potet
½ blomkål
300 g cherrytomater – her bruker jeg tomater i ulike farger
5-6 ss olivenolje
2 ts flaksalt
nykvernet pepper
350 g grove pølser

blandet grønnsalat til servering
rømme eller creme fraiche til servering

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft og finn fram en stor langpanne.

Del squashen i terninger på ca. 2 x 2 cm og rødløken i båter. Er du like glad i hvitløk som meg, fjerner du bare skallet på hvitløkfeddene og legger dem hele i formen. Jeg elsker å spise hele, stekte hvitløkfedd. Du kan også skjære dem i tynne skiver.

Skjær potetene i tynne skiver og blomkålen i små buketter. Ha alt dette, samt chrerytomatene i langpannen. Fordel olivenolje, salt og pepper over og sett formen i stekeovnen. Stek i 20 minutter.

Del pølsene i tykke skiver. Ta formen ut av ovnen og tilsestt pølsene. Stek videre i 10 minutter.

Server gjerne en blandet grønnsalat og rømme til.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *