Restewok med juleskinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Restewok med juleskinke

Har du fremdeles rester av juleskinken liggende i kjøleskapet? Kanskje noen grønnsaker som straks begynner å bli litt slappe i fisken? Da kan du lage denne herlige woken full av restemat! Her bruker jeg både juleskinke, kålen som ikke ble surkål og siste rest av julenøttene!

Hvis vi alle prøver å kaste litt mindre mat i dette nye året, så kan vi alle spare både penger og miljø i 2018!

For min egen del kan jeg definitivt bli enda flinkere til å bruke rester. Heldigvis har jeg en 16 åring i hus som spiser store mengder mat, og som er glad i å varme opp middagsrester til kveldsmat. Men jeg kan bli enda flinkere til å ta en gjennomgang av kjøleskapet for å sjekke hva som finnes, hvilke grønnsaker som begynner å bli litt slappe og hva av kjøtt og annet som holder på å gå ut på dato, for så å bruke det i middag!

Her kommer første bidrag i så måte! Her er det restene av juleskinken, og noen av grønnsakene fra jul som blir til en strålende god wok!

Dette er restemiddag som du lager på 15 minutter!

PS! Du kan selvfølgelig lage denne woken selv om du ikke har rester på lager!

Oppskrift på wok med skinke og grønnkål 

til 4 personer

250 g risnudler
1 rød paprika
400 g hodekål
1 liten purre
2-3 fedd hvitløk
150 g grønnkål
400 g juleskinke
2 ss olivenolje
1 dl wok-saus – etter eget ønske
50 g hasselnøtter

Kok opp vann i en kjele. Legg i risnudlene og la de ligge i 4 minutter. Hell dem over i et dørslag og la de renne av. Hell over kaldt vann slik at de blir avkjølt.

Jeg liker å gjøre klar alle ingrediensene først, når jeg woker, så har jeg full kontroll over hele tillagingen.

Del paprikaen i strimler og snitt opp hodekålen. Har du rødkål istedenfor hodekål liggende i kjøleskapet etter julemiddagen, kan du gjerne bruke det istedenfor.

Purren skjærer du i tynne ringer mens hvitløken finhakkes. Snitt grønnkålen i strimler om du ikke har kjøpt den ferdig oppdelt i en pose. Juleskinken skjærer du tykke skiver av, som du igjen deler i staver.

Så er vi klare for wokingen.

Varm oljen i en wokpanne eller stekepanne med høye kanter.  Ha i paprika- og hodekålstrimlene og stek dem på høy varme i ca. 3 minutter. Skru ned varmen litt og ha i purre og hvitløk. Stek videre i 2 minutter før du har i grønnkålen og juleskinken. De trenger 30 sekunder før du har i teriysausen og rører det hele sammen.

Bland så inn nudlene og stek til alt er gjennomvarmt.

Hakk opp hasselnøttene og dryss dem over woken ved servering!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon