Svinefilet med pasta og grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Svinefilet med pasta og grønnsaker

Dette synes jeg er en knallgod middag! Saftig svinefilet servert med pasta og grønnsaker i en superkjapp saus bestående av rømme og moste soltørkede tomater Nam!

Jeg har fått skikkelig dilla på soltørkede tomater for tiden! Bruker det i veldig mange forskjellig retter og blir like fornøyd hver gang. Her rører jeg dem sammen med seterrømme og får en knallgod, tykk pastasaus på 15 sekunder.

En liten oppfordring til når du skal steke svinefilet: bruk steketermometer! Da har du full kontroll på kjernetemperaturen og kan ta kjøttet ut av stekeovnen når det har nådd 70 grader. Da får du et gjennomstekt, men fremdeles skikkelig saftig stykke kjøtt!

God middag!

Oppskrift på stekt svinefilet med pasta og gode grønnsaker

til 4 personer

600 g svinefilet
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Grønnsakene og pastaen
350 g pastaskruer eller skjell – her bruker jeg gigantisk makaroni
200 g sjampinjong
1 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 squash
3 ss hakket, soltørket tomat, som ligger i olje
1 dl seterrømme eller creme fraiche
litt persille til servering

Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme.

Sett på vann til pastaen.

Krydre svinefileten med salt og pepper. Varm oljen i en stekepanne og brun filetene rundt det hele. Stikk et steketermometer midt i fileten før du setter hele stekepannen inn i stekeovnen. Om stekepannen ikke tåler å stå i ovnen, legger du kjøttet over i en ildfast form først. Kjøttet skal stekes til det har en kjernetemperatur på 70 grader. Dette kjøttstykket sto inne i stekeovnen i 19 minutter – da brukte jeg den samme stekepannen inne i ovnen som jeg freste i først. Legger du kjøttet i en kald form etter bruning, må du påregne litt mer steketid.

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Ta vare på litt av kokevannet før du heller ut pastaen når den er ferdigkokt.

Skjær sjampinjongen i båter. Varm oljen i en stekepanne og brun soppen på høy varme til den blir gyllenbrun. Krydre med salt og pepper.

Finhakk rødløk og hvitløk og del gulrøttene og squashen opp i små terninger. Ha alt i stekepannen. Skru ned varmen noe og la det surre i ca. 10 minutter.

Er de soltørkede tomatene allerede opphakket, blander du dem med rømmen. Er bitene store, finhakker du dem først.

Når pastaen er ferdig tar du først vare på ca. 1 dl av kokevannet. Så hvelver du pastaen over i et dørslag før du heller det over i pannen med grønnsakene. Ha i rømmeblandingen og nok kokevann til at det blir en tykk saus.

 

4 kommentarer til “Svinefilet med pasta og grønnsaker”

  1. Nok en gang en veldig god oppskrift:-). Masse deilige smaker i pastaretten, og hadde nesten ikke trengt kjøtt ved siden av.

    • Tusen takk, Ann-Iren! Så hyggelig å høre! Og ja, jeg er helt enig med deg; denne retten funker veldig godt uten kjøtt også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon