Lykken er når man kan spise gode kantareller i kompaniskap med bacon og perfekt kokt pasta! Yummy! Jeg ELSKER middager som dette! Det lufter heltfantastisk i kjøkkenet mens maten lages, middagen ser smashing ut i sine høstfarger og smakene er fyldige og knallgode! Ha ha ha! Det var skikkelig skryt av egen mat 😉

Det er to ting jeg synes er veldig viktig når jeg lager middager som dette: For det første må kantarellene stekes på skikkelig kraftig varme sånn at de slipper all væske i seg og blir gyllenbrune, og så må pastaen kokes i godt saltet vann til den er myk utenpå men fremdeles har en litt hard kjerne.

Da er det bare å glede seg til et aldri så lite herremåltid!

Pasta med bacon, kantareller og parmesan

til 4 personer

200 g bacon
200 g kantareller
1 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
30 g smør
1 ts tørket oregano
¼ ts chiliflak
1 ts grønnsaksbuljongpulver – jeg bruker Fru Timians knallgode grønnsaksbuljong 😉
2 ½ dl vann
salt
nykvernet pepper
40 g parmesan
500 g spagetti eller linguine (som er litt tykkere enn spagetti)
noen basilikumblader til servering

Del baconet i helt småbiter. Stek det gyllenbrunt i en medium varm stekepanne. Legg baonet på en tallerken dekt med tørkepapir og hell ut fettet i pannen.

Fjern eventuelt smuss på kantarellene og riv stor sopp i mindre biter. Ha oljen i stekepannen på høy varme og ha i kantarellene. La de frese skikkelig til de blir gyllenbrune.

I mellomtiden kan du finhakke hvitløkfeddene. Skru ned varmen til medium og ha i smøret, hvitløken, oreganoen og chiliflakene. Nå kan du også ha baconet tilbake i pannen og la det surre sammen i 2 minutter. Så har du i buljongen og vannet og koker opp. La det småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvor mye du trenger, avhenger av buljongen du bruker.

Kok spagettien eller linguinen etter anvisning på pakken i godt saltet vann.

Før du hvelver ut pastaen, tar du ca. 1 dl av pastavannet og har i pannen og lar det koke inn. Riv parmesanen og tilsett mesteparten av den.

Bland sammen pastaen og sausen, hakk opp basilikumbladene og server. Dryss resten av parmesanen på toppen!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *