Pasta med bacon og kantareller
Lykken er når man kan spise gode kantareller i kompaniskap med bacon og perfekt kokt pasta! Yummy! Jeg ELSKER middager som dette! Det lufter heltfantastisk i kjøkkenet mens maten lages, middagen ser smashing ut i sine høstfarger og smakene er fyldige og knallgode! Ha ha ha! Det var skikkelig skryt av egen mat 😉
Det er to ting jeg synes er veldig viktig når jeg lager middager som dette: For det første må kantarellene stekes på skikkelig kraftig varme sånn at de slipper all væske i seg og blir gyllenbrune, og så må pastaen kokes i godt saltet vann til den er myk utenpå men fremdeles har en litt hard kjerne.
Da er det bare å glede seg til et aldri så lite herremåltid!

Ingredienser
200 g bacon
200 g kantareller
1 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
30 g smør
1 ts tørket oregano
0.25 ts chiliflakes
1 ts grønnsaksbuljong
2.5 dl vann
salt
nykvernet pepper
40 g parmesan
500 g spagetti
basilikum til servering
Slik gjør du
Del baconet i helt småbiter. Stek det gyllenbrunt i en medium varm stekepanne. Legg baonet på en tallerken dekt med tørkepapir og hell ut fettet i pannen.
Fjern eventuelt smuss på kantarellene og riv stor sopp i mindre biter. Ha oljen i stekepannen på høy varme og ha i kantarellene. La de frese skikkelig til de blir gyllenbrune.
I mellomtiden kan du finhakke hvitløkfeddene. Skru ned varmen til medium og ha i smøret, hvitløken, oreganoen og chiliflakene. Nå kan du også ha baconet tilbake i pannen og la det surre sammen i 2 minutter. Så har du i buljongen og vannet og koker opp. La det småkoke i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Hvor mye du trenger, avhenger av buljongen du bruker.
Kok spagettien eller linguinen etter anvisning på pakken i godt saltet vann.
Før du hvelver ut pastaen, tar du ca. 1 dl av pastavannet og har i pannen og lar det koke inn. Riv parmesanen og tilsett mesteparten av den.
Bland sammen pastaen og sausen, hakk opp basilikumbladene og server. Dryss resten av parmesanen på toppen!




