Pasta med chorizo og hermetiske tomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pasta med chorizo og hermetiske tomater

Nam! Hvordan hadde vel familielivet vært uten pasta? Det tror jeg at jeg enkelt og greit kan konkludere med at hadde vært særdeles kjedelig og stressende. Pasta er redningen – og da mener jeg redningen på en særdeles bra måte – mange dager i uken. Det er så uendelig mange gode ting man kan lage med pasta som base! Det er kjapt å lage og jeg har det bestandig liggende i kjøkkenskapet.

Jeg får ofte spørsmål og hvor jeg kjøper ulike pastatyper, og det enkleste svaret på det er: alle steder! Jeg bruker å plukke med meg forskjellige pastatyper når jeg kommer over det i ulike butikker, så ligger de i skapet og bare venter på en passende anledning til å bli brukt.

Klikk deg inn her for å se alle pastaoppskriftene jeg har liggende på bloggen!

I dagens middag bruker jeg chorizopølse, hvitløk og hermetiske tomater. Aspargesbønnene, som du ser på siden av selve pastaretten, skulle egentlig oppi retten de også, men jeg glemte dem helt da jeg danderte maten til bildet, så da fikk de ligge på et fat for seg selv. Du gjør akkurat som du vil. Bland dem inn med en gang, eller server dem på et eget fat.

God middag!

Oppskrift på pastarør med chorizo og hermetiske tomater

til 4 personer

400 g pastarør
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenoljen
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
½ ts paprikapulver
1 speket chorizopølse, 225 g
1 boks, 4 dl, hermetiske cherrytomater
250 g aspargesbønner
parmesan til servering

Kok pastarørene i godt saltet vann, etter anvisning på pakken.

Finhakk løken og hvitløkfeddene og ha dem i en stekepanne sammen med olivenoljen, salt, pepper og paprikapulver. La det surre på litt under medium varme i 4-5 minutter, til løken blir blank og myk.

Fjern skinnet på chorizoen før du deler pølsen i to på langs. Så skjærer du ca. 1 cm tykke skiver av pølsen. ha pølsebitene i stekepannen og la dem steke med i 2-3 minutter før du har i de hermetiske tomatene og koker opp. La tomatsausen småputre i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.

Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 3 minutter. Tenker du å servere dem i selve retten, kan du også ha dem rett i tomatsausen og la dem koke med der de siste 3 minuttene.

Hell den ferdigkokte pastaen over i stekepannen og vend det hele sammen.

Finn fram parmesan og la alle forsyne seg av den ved bordet.

 

 

 

2 kommentarer til “Pasta med chorizo og hermetiske tomater”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon