Når sulten er stor og tiden knapp, er som kjent gode råd dyre. Her skal du få et råd aldeles gratis! Har du en pakke lomper i hus, kan du lage pizza på under 15 minutter! Start hele prosessen med å sette på stekeovnen på 230 grader varmluft eller på pizzafunksjon med like høy varme, om du nå har det på stekeovnen din. Så er det bare å finne fram det du nå måtte ha lyst til å ha som smaker på pizzaen din.

For å få en sprø bunn er det best å steke lompepizzaen på en rist. Husk da å sett et stekebrett – gjerne kledd med bakepapir – på rillen under risten slik at du slipper at osten (som jo bestandig smelter litt utenfor pizzabunnen) smelter ned i stekeovnsbunnen.

Her har jeg lagd tre ulike versjoner. Det står under hvert av bildene hva jeg har brukt.

Pizza på under 15 minutter!

Lompepizza

beregn 2 til 3 lomper per person
superenkel pizzasaus – se oppskriften litt lenger ned
tørket oregano
revet hvitost
fersk mozzarella
kokt skinke
spekeskinke
rødløk
marinerte hvitløksfedd
cherrytomater
basilikum
ruccola

Tomatsausen
1 dl tomatpuré
1 dl vann
1 ts tørket oregano
1 ts balsamicoeddik
1 dl olivenolje
1/4–1/2 ts salt
nykvernet pepper

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft eller på pizzafunksjon.

Rør sammen tomatpuré, vann, oregano og balsamico i en bolle før du tilsetter oljen, noen dråper om gangen, mens du rører hele tiden. Dette for å unngå at sausen skiller seg. Bland inn salt og pepper. Smak til for å se om sausen er passe krydret.

Fordel tomatsaus over lompene og dryss over ost. Fordel ønsket topping og krydder over der før du legger lompene i stekeovnen og steker i 10-12 minuttter.  Ettersom du steker på varmluft, kan du steke flere brett samtidig.

 

Pizza på under 15 minutter!

Pizza på under 15 minutter!

 

Lompepizza med rødløk og skinke

Pizza på under 15 minutter!

Pizza på under 15 minutter!

 

Speltlompepizza med mozzarella, tomater og skinke

Pizza på under 15 minutter!

Her bruker jeg speltlomper, hermetiske tomater, ferske tomater, fersk mozzarella, tørket og fersk oregano.

Pizza på under 15 minutter!

Sånn ser den ut etter 12 minutters steking.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *