Ukemeny for uke 19

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 19

Dette er ukemeny nummer 437 som jeg legger ut her på bloggen! Det er jammen meg en aseelig mengde med middager og uker! Og dere er med! Tusen takk for alle tilbakemeldinger jeg får fra dere!

Håper dere blir inspirert til å teste ut noen av middagene som er med i denne ukas menyforslag også! Her finner du også oppskrift på en knallgod pavlovaring og en flott fletteloff – begge deler perfekt for den store feiringen neste uke igjen. Tenkte det var greit å ta med oppskriften denne uken, så du kan gjøre klar maten i forkant.

Se også flere 17. mai-tips på forsiden av bloggen.

Ønsker deg en strålende fin uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 10. mai – GRATINERTE GRØNNSAKER I LANGPANNE

Ta et dypdykk inn i kjøleskapet og let frem alle grønnsaker som har godt av å bli brukt opp i nærmeste fremtid! Kanskje er det nok å finne der, kanskje må de spes på litt fra butikken. Ta gjerne med noen hermetiske bønner eller kikerter også.

Dette er en genial middag: den smaker skikkelig godt og den er som skapt for opprenskning i kjøleskapet!

 

Tirsdag 11. mai – KYLLING OG RIS – ONE POT

Å, det er så utrolig deilig med disse middagene som kan lages i én og samme gryte! Jeg elsker det! Og det gjør heldigvis resten av familien også, så da er det jo greit!

 

Onsdag 12. mai – THAILANDSK FISKESUPPE

Denne suppen tenker jeg på som en ypperlig hverdagssuppe. Det betyr at du virkelig ikke må følge oppskriften til punkt og prikke. Følg den gjerne helt slavisk, men vit at du kan lage den selv om du ikke har alle ingrediensene tilgjengelig. Da kan du bruke den som en inspirasjon!

Riktig god middag til deg!

 

Torsdag 13. mai – DE BESTE HJEMMELAGDE KJØTTBOLLENE

Jeg lager en aldri så liten tapas-feeling når jeg lager og serverer middagen på denne måten: alle de ulike bestanddelene får hver sin lille serveringsskål!

 

Fredag 14. mai – LAKSETERNINGER MED COUSCOUS OG YOGHURTDRESSING

Noen ganger har jeg bare lyst på god mat som har masse smak og som er kjapp og enkel å lage. Og det er denne middagen! Og når jeg legger den opp på denne måten, blir det nesten litt fest over middagen, selv om du lager den på noen minutter.

 

Lørdag 15. mai – ARVEKYLLINGEN MED EN VRI

En av de mest populære oppskriften på bloggen min er «Arvekyllingen«. Denne langpanneretten med stekt kylling, fløte og massevis av gode smaker som bestandig er en stor suksess å servere  til både små og store gjester.

Her har jeg laget en vri på arvekyllingen. Fremdeles en klassiker og fortsatt akkurat like godt!

 

Søndag 16. mai – SAFTIG KJØTTPUDDING I TOMATSAUS

Å lage sin egen kjøttpudding er faktisk superenkelt! Helt til jeg prøvde første gangen, trodde jeg at det var skikkelig arbeidsomt og kanskje litt vanskelig også å lage, men det er det altså ikke.

 

Ukens kake – PAVLOVARING MED VANILJEKREM OG BÆR

Sprø pavlova, som er akkurat passe seig midt inni, er, uten noen som helst tvil, husets datters favorittkake! Jeg tror nesten hun kunne spist en hel kake selv. Om hun bare hadde fått muligheten. Men vi andre vil jo ha vi også!

 

Ukens gjærbakst – FLETTELOFF

Fin fletteloff er bestandig en slager både til 17. mai-frokosten og -middagen! Denne kan du lage flere dager i forveien, og så fryse ned, eller du kan la den kaldheve i kjøleskapet natt til 17. mai for å steke den tidlig på morgenen. Da må du i tilfellet halvere gjærmengden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon