Ukemeny for uke 50

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 50

Det nærmer seg jul med stormskritt! Jeg har vært på min første julemesse og er klar for min andre kommende helg. Da er det nemlig utendørs julemarked både fredag og lørdag her i Rakkestad. Jeg håper på fint vær, men ikke for kaldt. Da skjønner jeg ikke hvordan jeg skal komme meg gjennom dagene uten å bli fullstendig nedfryst.

Jeg kommer til å legge ut en egen link på julemiddager, så denne ukemenyen er helt julefri!

God uke til deg! Og husk, nyt livet og nyt maten!

 

Mandag – Couscoussalat med ovnsbakte grønnsaker

Denne couscoussalaten har forandret mine barns syn på mus! Jeg trodde egentlig jeg hadde et ganske avslappa forhold til mus, og at den minimale frykten som eventuelt måtte være der, lett kunne skjules for mine barn. Det er jo ikke god oppdragelse å overføre sine egne fobier til barna.

Ukemeny for uke 50

 

 

Tirsdag – Laks med mango- og tomatsalat

Nå er det masse mango i butikkene, og da er det bare å kjøre på. Den søte mangoen er en god partner til løk og tomat i en salat. Ettersom mango er en veldig vanlig ingredients i det asiatiske kjøkken, smakssetter jeg denne salaten med en annen veldig typisk ingrediens – fiskesaus (nam pla). Fiskesaus finner du ikke på Rema 1000, så dersom du ikke har en innvandrerbutikk i nærheten, kan du rett og slett bare kutte den ut. Godt blir det åkke som. Kjapt å lage er det også, og det er bestandig behagelig midt i uka.

 

 

Onsdag – Kylling med bønner og tomatsaus

Jeg har bestandig et godt lager med hermetiske tomater stående klar. Moste, opphakkede, hele cherrytomater og hele plommetomater. Hele bøtteballetten er representert på hermetikkhylla. Jeg kjøper bestandig ukrydrede versjoner. Liker best å stå for krydderiene selv. Full kontroll er tingen!

Ukemeny for uke 50

 

 

Torsdag – Langpannemat med pølser og koteletter

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Langpanna er redningen! Skrell og vask grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, sleng oppi en kotelett eller to, og vips har du en strålende middag! Så enkelt kan det gjøres! Og så godt!

Ukemeny for uke 50

 

 

Fredag – Baconsurrede laksefileter

Salte baconskiver til smaksrik og rød laks. Skikkelig godt, skal jeg fortelle deg. Lettvint er det også, og da er alle fornøyde. Selv om jeg holder på mer med mat enn mange andre, flommer ikke hodet mitt over av gode middagsforslag hver eneste dag det heller. Ikke blir jeg hyperinspirert av å gå i de vanlige dagligvarebutikkene rundt meg heller, så da gjelder det å ta en dypt magadrag eller to (ikke med røyk vel og merke, men av god gammeldags friskluft) og håpe på at en kreativ celle eller to våkner til liv.

Ukemeny for uke 50

 

 

Lørdag – Lasagne med kjøttdeig og spinat

Det er bestandig fortryllende å kunne sette mat på bordet som både ungene og de voksne elsker uten at jeg på en eller annen måte må kompromisse med smakene. Lasagne passer perfekt inn i denne katagorien. Jeg kan lage mange ulike versjoner av den, avhengig av hva jeg har tilgjengelig og hvilke smaker jeg har lyst på. Jeg vil stort sett bestandig ha en skikkelig tykk og mektig ostesaus som jeg legger lagvis sammen med kjøttsausen og pastaplatene og som gjør at resultatet blir kjempesaftig. Jeg er dessuten glad i å blande kjøttdeig og karbonadedeig til kjøttsausen. Ren karbonadedeig kan bli for mager og kjøttdeigen litt fet. I denne versjonen rører jeg inn massevis av fersk spinat i ostesausen. Det gir et ekstra kick på smaken!

Ukemeny for uke 50

 

 

Søndag – Opp-ned-pai

Veldig mange barn synes det er artig å være med å lage mat, og har du barn eller barnebarn i nærheten som også synes det, kan du jo for eksempel lage denne opp-ned-paien sammen med dem.

Oppskriften er skrevet ekstra enkelt slik at også barn kan følge den alene.
Det mest vanlige når man lager pai, er å ha en paibunn nederst og fyllet på toppen. Her snur vi alt oppned og har heller et pailokk på toppen. Hvis du virkelig vil imponere familien din, skal lage dette til middag en dag!

Ukemeny for uke 50

 

 

Dessert – Creme brulee

Noen ganger, når jeg skriver om mat, føles det som om ordforrådet mitt er litt dårlig, for jeg har lett en tilbøyelighet til å si: «Jeg elsker ditt» og «jeg elsker datt». Og det er jo sånn det er. Det er så mye mat som vanskelig kan beskrives på noen annen måte enn å ta slike hedersbetegnelser i bruk. Så også i dag. Jeg elsker creme brulee! Og karamellpudding. Moccapudding. Fløtepudding. You name it. Glatte, milde – men smakfulle – desserter proppet av gode råvarer. Mmmmm…….

Ukemeny for uke 50

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon